Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κε Δήμαρχε διαψεύστε τους το οφείλετε σε όλους τους Συμιακούς


Mε αφορμή τα παρακάτω που αναφέρονται σε δημοσιεύματα στην περιφερειακή οργάνωση Δωδεκανήσου της Χρυσής Αυγής  κάντε κλικ εδώ 
έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις ¨¨
1.Εφόσον όπως λέει ο κ. Δήμαρχος  δεν ειπώθηκαν από αυτόν όσα τόσο καιρό του καταλογίζονται και με όσα η  Χρυσή Αυγή υποστηρίζει όπως παραπάνω με ανακοίνωση της 24/9/2012  αναφερόμενη στην επίσκεψη της στη Σύμη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της από τον δήμαρχο,   ο κ. Δήμαρχος θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ  και ΕΠΑΥΞΑΝΕΙ  –
2. Είναι ντροπή για το λιμενικό Σώμα κ.Παπακαλοδούκα να συνεχίζετε να ζητάτε την βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν ξέρετε και ξέρουμε πόσες φορές σας έχουν βοηθήσει και ότι δεν είναι θεατές σε όσα συμβαίνουν όπως επίσης θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο σκάφος που παρουσίασε βλάβη  τώρα από το 2002 που ήρθε στην Σύμη και μετά βοήθησε στα μέγιστα τόσο στις αυξημένες έκτακτες και  συμβατικές του υποχρεώσεις όσο και την εξυπηρέτηση του νησιού με διακομιδές και ότι είναι από τα πολύ γερά σκάφη του Λιμενικού ( Ρωτήστε όσους γνωρίζουν να σας πούν αν και ήδη σας το έχουν αναφέρει )
3. Είναι ντροπή να λέγεται ότι η  Σύμη βρίσκεται εγκαταλελειμμένη από την κρατική αδιαφορία   όπως επίσης είναι ντροπή να λέγεται ότι η έλλειψη λιμενικού σκάφους αναγκάζει  τους κατοίκους να πηγαίνουν σε νοσοκομείο στην …….. Τουρκία !!!!
Διαψεύστε το κ. Δήμαρχε και σας ζητάμε στοιχεία να μας δώσετε πότε και ποια περιστατικά έγιναν
Εκτός βέβαια  αν κ. Δήμαρχε  εννοούν  την δική σας μετάβαση και μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου στην Τουρκία  για την συμμετοχή σας  σε φιέστες καλέσματα  και Ελληνοτουρκικές  βραδυές φιλίας οπότε πρέπει να καταγγείλουμε και  να ζητήσουμε εξηγήσεις  από το Λιμενικό που δεν σας διαθέτουν το σκάφος  τους για τις μετακινήσεις σας
4. Μήπως θα έπρεπε να τονίστε περισσότερο ότι το σκάφος του λιμενικού το χρειάζεστε μόνο για διακομιδές αφού ξέρουμε ότι το θέμα της φύλαξης των συνόρων από την πρώτη στιγμή γίνεται όχι  από 1 αλλά από 2 μάλιστα σκάφη που αντικατέστησαν αυτό της Σύμης μέχρι να επισκευαστεί και όχι να παίζετε με τον ανθρώπινο πόνο που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι που αδιαμφισβήτητα εισήλθαν παράνομα  ?
Γνωρίζετε και όλοι γνωρίζουμε ότι η ΑΝΕΣ ( Ανώνυμη Ναυτιλιακή εταιρεία Σύμης ) δημιουργήθηκε με την συμμετοχή των περισσοτέρων Συμιακών ( και μάλιστα με το υστέρημα πολλών )  για την αντιμετώπιση συγκοινωνιακών θαλάσσιων μεταφορών του νησιού και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ασθένειες τραυματισμοί κλπ  , μια εταιρεία όμως που έπαψε να είναι  Λαϊκής βάσης  με κοινωνικό χαρακτήρα όπως μερικοί νομίζουν αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων .
Όλοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΝΕΣ  και τι συμβαίνει  στην εταιρεία αυτή
Δεν σας είδαμε όμως πουθενά να διαμαρτύρεστε σαν ο βασικός μέτοχος της εν λόγω εταιρείας όταν πέρισυ ( για λόγους που εσείς και όλοι εμείς ξέρουμε ) δεν εκτελούσε δρομολόγια ως όφειλε να κάνει για να εξυπηρετήσει το νησί να  αντιδράσετε σαν μεγαλομέτοχος  και κυρίως όταν κάποια περίοδο το νησί είχε μείνει χωρίς ακτοπλοική σύνδεση παρά περιμένατε το πλωτό του λιμενικού να παίξει το ρόλο του πλοίου που εμείς είχαμε  κατά νου όταν δημιουργήθηκε η ΑΝΕΣ
4. Επίσης αναφέρουν  ότι βρέθηκαν 6 μετανάστες με μολυσματικές ασθένειες
Πιστεύουμε ότι τηρήθηκαν τα νόμιμα δηλ ότι εφ’όσον γίνει  αντιληπτή από τις αρχές η άφιξη μεταναστών  το κλιμάκιο των υγειονομικών υπηρεσιών  θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του στα πιο σημαντικά συμπτώματα που θέτουν υποψία ότι κάποιος από αυτούς τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ εισερχόμενους πάσχει από μολυσματική νόσο και ο λαθρομετανάστης  παραπέμπεται άμεσα με τις απαραίτητες προφυλάξεις στο πλησιέστερο   νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας όπου  υποβάλλεται σε εξετάσεις και αν  όλα τα ευρήματα είναι αρνητικά επανέρχεται στον καταυλισμό.
Και επειδή ξέρουμε  ότι τους επισκέφθηκαν οι γιατροί χωρίς σύνορα οι οποίοι θα είχαν την απαραίτητη αναγκαία συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ  και τις νομαρχίες  ως εκτούτου είμαστε βέβαιοι ότι η δημόσια Υγεία όλων μας έχει προστατευτεί στο μέγιστο δυνατόν . Οπότε μην προσπαθούν να πανικοβάλλουν τον κόσμο αλλά να υποθέσουμε ότι τα συμπτώματα τα οποία διέγνωσαν οι φίλοι μας θα πρέπει να αφορούν τα  συμπτώματα μολυσματικού ρατσισμού  
6.Τελος σχετικά με την αναφορά τους ότι « Οι συμιακές ιστοσελίδες των  αλληλέγγυων και των λαθρομεταναστολάγνων μιλούσαν για τον ερχομό των φασιστών  » θέλω να τους επισημάνω ότι η λέξη και η έννοια του ανθρώπου και ανθρωπιάς την οποία δεν γνωρίζουν απέχει πάρα πολύ από την έννοια του  λαθρομεταναστολάγνου και η καλλίτερη απάντηση που θα μπορούσα να δώσω είναι το εξής δελτίο τύπου της Ομάδας στήριξης Προσφύγων και Μεταναστών το οποίο που εστάλει σήμερα με την παράκληση να το αναρτήσω .

Ομάδα Στήριξης Προσφύγων & Μεταναστών Σύμης
Refugee Support Group of Symi
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Σύμη, 24/09/2012
Ομάδα Στήριξης Προσφύγων και Μεταναστών δημιουργήθηκε στη Σύμη από κατοίκους του νησιού που επιθυμούν να βοηθήσουν με όσα μέσα μπορούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των μεταναστών που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και όσων αναμένονται να έλθουν μελλοντικά.
Η κίνηση αυτή γεννήθηκε από τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τις συνεχείς αφίξεις μεταναστών στο νησί και πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από εκπροσώπους του και έχουν προσβάλλει βαθιά τα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά αισθήματα της το
πικής κοινωνίας.
Η Ομάδα Στήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Σύμης έχει έρθει σε επαφή με τις Αστυνομικές Αρχές του νησιού, τους εκπροσώπους του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που επισκέφτηκαν τη Σύμη, καθώς και τους κρατούμενους μετανάστες και έχει ενημερωθεί για τις ανάγκες που επείγει να καλυφθούν.
Μέχρι τώρα, έχουν ήδη συγκεντρωθεί και σταλεί στο αστυνομικό τμήμα είδη ρουχισμού και υγιεινής, έχει ορισθεί μόνιμο σημείο συλλογής νέων ειδών, έχουν σταλεί τρόφιμα από εθελοντές και έχει ξεκινήσει ταμείο συλλογής χρημάτων υπέρ των σκοπών της ομάδας.
Αξίζει να τονισθεί, ότι η όλη προσπάθεια έχει ενισχυθεί τόσο οικονομικά όσο και ηθικά από μεγάλη μερίδα τουριστών της Σύμης, οι οποίοι μόνο με θετική ματιά βλέπουν την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης στους μετανάστες.
Στα άμεσα σχέδια της Ομάδας Στήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Σύμης είναι η προσφορά - αν εγκριθεί φυσικά -  εθελοντικής εργασίας και υλικών στο Α.Τ. Σύμης για αποκατάσταση της μοναδικής τουαλέτας που εξυπηρετεί το σύνολο των μεταναστών και η κατασκευή μιας νέας ή αν αυτό δεν είναι εφικτό η ενοικίαση χημικών. Τέλος, σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού.   
24/9/2102

Επίσης μια απορία Συμιακών  γνωστών και φίλων  «Το Δημοτικό Συμβούλιο Σύμης δεν έχει άποψη δεν έχει φωνή δεν έχει κρίση δεν σέβεται την ιστορία του νησιού και τα δημοκρατικά αισθήματα της πλειοψηφίας των Συμιακών ούτε ένας δεν μπορεί να εκφράσει την αντίθεση του η ο κ.Δήμαρχος τους εκφράζει απόλυτα γιατί τότε  θα πρέπει να καταλογίσουμε ισομερώς το μερίδιο που τους αναλογεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

back to top