Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Την επιστράτευση των ναυτικών αποφάσισε χθες η κυβέρνηση «για λόγους εθνικού συμφέροντος» και για να «διασφαλίσει τη συνοχή της νησιωτικής Ελλάδας με την ηπειρωτική χώρα», αν και ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές (ναυτικούς και πλοιοκτησία) για το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες..
Τη συνέχιση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά παρά την επιστράτευση αποφάσισε αργά χθες το βράδυ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ στη διάρκεια συνεδρίασης επί του πλοίου «Κρήτη Ι».
"Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η απεργία είναι δικαίωμα του εργαζόμενου" δήλωσε  ο γγ της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς αργά το βράδυ.
Το μόνο πλοίο που απέπλευσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ήταν το "Φαιστός Παλλάς" κενό επιβατών και οχημάτων.
Επίσης, το Blue Star Naxos εκτέλεσε το δρομολόγιο επιστροφής από Αστυπάλαια, Αιγιάλη, Δονούσα, Νάξο, Πάρο και κατέπλευσε στον Πειραιά σήμερα τα ξημερώματα.
Τέλος και το Blue Star 1 πραγματοποίησε το ταξίδι επιστροφής από Ρόδο-Κω-Λέρο-Πάτμο-Θήρα-Σύρο και αναμένεται στον Πειραιά σήμερα το πρωϊ στις 10.15 π.μ.


Στις 0600 (30/11/2010) συνεδρίασε εκ νέου η εκτελεστική της ΠΝΟ και αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά 



Ξένο δημοσίευμα 
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
29/11/2010
Οι ναυτιλιακοί συντάκτες συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την υπεράσπιση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δικό μας αγώνας.
Οι δημοσιογράφοι και οι ναυτεργάτες έχουν κοινό αντίπαλο. Την αντιλαϊκή πολιτική που σαρώνει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων και του δικού μας κλάδου, για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε τους συναδέρφους σε συντονισμό και κοινή δράση με τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους της χώρας για να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε , για να μη μετατρέψουν εμάς και τα παιδιά μας σε φτηνό εργατικό δυναμικό, σε θύματα της "μαύρης" ανασφάλιστης εργασίας.
Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή εργασία για όλουςμε πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Οι ναυτιλιακοί συντάκτες
(ακολουθούν οι υπογραφές των συναδέρφων) 

Οι ναυτιλιακοί συντάκτες

Σπύρος Πάνου
Βασίλης Τζήμτσος
Αθηνά Ζύμαρη
Βασιλική Αγγουρίδη
Δώρα Βογιατζάκη
Θάνος Λαμπρόπουλος
Πάρης Τσιριγώτης
Χάρης Μπόλκας
Σάββας Αθανασίου
Νίκος Καπόγλης
Κατερίνα Νομίκου
Σωτήρης Μπολάκης
Μαρία Παπαβλάχου
Πόπη Χριστοδουλίδου
Νικολέτα Τζώρτζη 
Αναρτηθηκε απο ΧΑΡΗΣ ΜΠΟΛΚΑΣ στις 0410

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

back to top