Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

ΩΡΑ ΓΗΣ 2011


Ο κ. Νίκος Ψαρρός μέλος της Εθελοντολογικής  περιβαλλοντολογικής Ομάδας Σύμης και μέλος των Οικολόγων πράσινων μας έστειλε την επιστολή της  Οικολογικής Παρέμβασης με την οποία μας  προτείνει να συμμετάσχουμε και πάλι στην   ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2011 και η οποία αναφέρει τα εξής
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ  της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα.
Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.
Η Ώρα της Γης απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον.
Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.
 Για άλλη μια φορά το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, στις 20:30, οι Έλληνες, πρωταγωνιστούμε εκ νέου στην Ώρα της Γης, σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα, και δίνοντας το δικό μας στίγμα στην παγκόσμια μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος.
Καταλήγοντας ο κ. Ψαρρός αναφέρει τα εξής
Για να δούμε τι μπορεί να γίνει στο νησί μας
Ο Δήμος μας θα συμμετάσχει ;
Θα κάνει ότι μπορεί για να προσφέρουμε και εμείς ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια  ;
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της πατώντας εδώ
 Επίσης μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεάκι για την ημέρα αυτή 

 Συμπληρώνοντας πρέπει να πούμε ότι
Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το Κλίμα που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.
Η Ελλάδα βρίσκεταν ήδη στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης το  2010. Περισσότεροι από 164 δήμοι και κοινότητες της χώρας  είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα  ανεβάζοντας τη χώρα μας στο «βάθρο των μεταλλίων» για τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όμως, δεν ήταν  οι μόνοι που έδωσαν τον εντυπωσιακό παλμό στην Ώρα της Γης 2010. Η συμμετοχή 140 σχολείων και εκπαιδευτικών οργανισμών, 502 φορέων και επιχειρήσεων, αποδεικνύει πως και φέτος, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 , στις 20:30 μ.μ. η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στον πλανήτη.
Κύριε Δήμαρχε  , κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι , φορείς , πολίτες δηλώστε συμμετοχή
Όλοι μας μπορούμε και έχουμε υποχρέωση  να δώσουμε ανάσα στον Πλανήτη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

back to top