Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Χρυσοχοΐδης: «Καταγγελία του ρωσικού Νηογνώμονα».

«Επειδή είμαστε μια χώρα όπου οι νόμοι λειτουργούν και πρέπει να λειτουργούν προς κάθε κατεύθυνση, προχωρούμε άμεσα σε καταγγελία του Ρωσικού Νηογνώμονα σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και ταυτόχρονα σε διακοπή της σύμβασής του σε πρώτη φάση για ένα μήνα, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβασή του». Άμεση ήταν η αντίδραση του  Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών που εξέδωσε ο ρωσικός νηογνώμονας:
 
«Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τα πιστοποιητικά κλάσης που παρέχει ο ρωσικός Νηογνώμονας σε ορισμένα πλοία, θέμα που ήδη διερευνά η Δικαιοσύνη. Επειδή πάνω απ΄ όλα βάζουμε την ασφάλεια των πολιτών, την αξιοπλοΐα των πλοίων και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι μονόδρομος για εμάς η άμεση ακινητοποίηση των πλοίων αυτών. 

Σοβαρές διαστάσεις για την ασφάλεια εκατοντάδων τουριστών σε ελληνικά νησιά προσλαμβάνει το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που, όπως αποκαλύφθηκε, είχαν εκδοθεί από το Ρωσικό Νηογνώμονα προς επιβατηγά - οχηματαγωγά σε διάφορες γραμμές της ακτοπλοΐας καθώς και προς επιβατηγά - τουριστικά..

Όπως προέκυψε από την ενημέρωση που πραγματοποίησε χθες ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης Ναυτιλίας κ. Λύτινας, υπολογίζεται ότι τελικά σε 43 πλοία ο βαθμός αξιοπλοΐας τους βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα».
Από αυτά 16 ακινητοποιήθηκαν χθες το πρωί σε έξι λιμάνια της χώρας με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός επιβατών τους να αποκλειστεί είτε σε μικρά νησιά είτε να ταλαιπωρηθεί στον Πειραιά
Χθες ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά παρήγγειλε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής τη συνέχιση της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί προς κάθε κατεύθυνση και υπηρεσία αν τελέστηκαν αδικήματα κακουργηματικής φύσης ( πλαστογραφία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος κ.ά.) σε αυτήν την υπόθεση.
Με σημερινό δημοσίευμα  στο  http://www.verena.gr  αναφέρονται τα εξής 
Με κυβερνητική εντολή μετά από σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών Χρυσοχοίδη και Παπουτσή σταματούν στη Δωδεκάνησο τις πλόες πάνω από 10 μικρά καράβια που κινούνται στην ενδοεπικοινωνία λόγω του οτι είχαν πιστοποιητικά απο τον ρώσικο νηογνώμονα τα οποία θεωρούνται πλαστά.
Έτσι από σήμερα το πρωί σταμάτησαν τα ταξίδια τους τα παρακάτω καράβια: Πρωτέας, Σύμη, Νικόλαος Χ, Κινγκ Σάρον, Νήσος Χάλκη και Χρυσοβαλάντους (Κάρπαθος). Στη Κω: Παναγιά Σπηλιανή, Κωστάκης, Στεφανάρ, Καπετάν Γεραντώνης και Χρήστος Λ.

Αγαπητοί φίλοι εγώ από εδώ αυτό το ιστολόγιο (κάντε κλικ εδώ ) είχα επισημάνει 23/5/2011 κάτι για τον Ρώσικο Νηογνώμονα άλλα δεν ήθελα να δώσω συνέχεια όμως άξιο απορίας  ήταν πότε πως και από ποιόν εκδόθηκε το πιστοποιητικό ασφαλείας ( το σπουδαιότερο πιστοποιητικό ενός πλοίου )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

back to top