Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής αρχής η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η παρακάτω ανάρτηση είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοκρατική  της 16ης Σεπτεμβρίου 2011-09-17
Για σωρεία παράνομων αποφάσεων "εγκαλεί" την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος που χθες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μ. Χριστοδούλου να απευθύνει αυστηρή σύσταση - προειδοποίηση στα μέλη της για την τήρηση του νόμου σχετικά με τις αφαιρέσεις αδειών και τις σφραγίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος!!
Ο κ. Εισαγγελέας είχε συγκεκριμένα συνάντηση στο γραφείο του με τους Αντιδημάρχους κκ Μ. Χριστοδούλου και Στράτο Καρίκη οι οποίοι και αιφνιδιάστηκαν από την αυστηρή σύσταση που τους απηύθυνε.
«Για να μην αναγκαστώ να έρθω εγώ σε συνεδρίαση της Επιτροπής και να ζητήσω την εφαρμογή του νόμου, σας ζητώ να μεταφέρετε στα μέλη που ψηφίζουν την ανάκληση σφραγίσεων καταστημάτων και τη μη αφαίρεση αδειών να είναι πιο προσεχτικοί στο μέλλον», τόνισε στους δύο αντιδημάρχους ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει σχηματίσει ήδη ιδίαν αντίληψη για τον τρόπο που λειτουργεί η Επιτροπή κάνοντας λόγο για «σωρεία παράνομων αποφάσεων»!!!
Ο Εισαγγελέας ζήτησε μάλιστα αντίγραφα συγκεκριμένων αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και έχει ήδη κινήσει έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από πλευράς συγκεκριμένων μελών της επιτροπής.
Σημειώνεται εξάλλου ότι σχετική με τη λειτουργία της Επιτροπής έρευνα έχει κινήσει και ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Αντ. Κασσάπης μετά από αναφορές της Αρχαιολογίας, ενώ ακόμη μια έρευνα που αφορά στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχει παραγγείλει και η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία - Σοφία Βαϊτση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι τρεις δικογραφίες θα συνενωθούν και θα συσχετιστούν.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο της δημοκρατικής κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφημερίδας

Πρός δε δική σας πληροφόρηση η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία - Σοφία Βαϊτση είναι η αρμόδια που ερευνά την καταγγελία που έχει υποβληθεί προς την Εισαγγελία πλημεμελειοδικών Ρόδου σχετικά με τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Σύμης για την ηχορύπανση και για τις ενέργειες τις οποίες δεν προέβη ως όφειλε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και η όποια ολιγωρία της πιθανόν αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα και παράβαση καθήκοντος.
Επίσης έχει ήδη οριστεί καί ο αρμόδιος από τον Συνήγορο του Πολίτη και ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνά το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

back to top