Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Προστασία κατοίκων από ηχορύπανση

Με αφορμή τα διάφορα σχόλια και συζητήσεις που γίνονται στο σαλόνι θέλω να τοποθετηθώ και εγώ .
Κατ’αρχάς πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να συμφωνήσουμε ότι δεν προκαλεί ηχορύπανση   μόνο η συγκεκριμένη ταβέρνα  όπως  αναφέρεται  στα σχόλια σας  γιατί  υπάρχουν επίσης  και μερικά μπάρ τα οποία  και αυτά παίζουν μουσική ως τις πολύ πρωινές ώρες  και τα οποία ενοχλούν και αυτά πάρα πολύ .
Επίσης πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν εξυπηρετούν τον τουρισμό τόσο τον εγχώριο όσο και τον αλλοδαπό  
H διαβίωση σε ένα ήρεμο περιβάλλον  αποτελεί αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του καθενός μας το οποίο καταπατείται κατάφωρα  με την δημιουργία θορύβων (ηχορύπανση). Μάλιστα, αν η εκπομπή είναι τόσο ισχυρή όταν απειλέιται η ψυχική μας υγεία  τότε επέρχεται προσβολή και μίας επιπλέον αυτοτελούς έκφανσης του γενικού δικαιώματος της προσωπικότητας, δηλαδή εκείνης που αφορά το ειδικότερο δικαίωμα στην υγεία ( δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να θέλεις να κοιμηθείς γιατί το πρωί έχεις δουλειά ή για διάφορους άλλους λόγους και κάποιοι άλλοι να σου στερούν αυτό το δικαίωμα με αποτέλεσμα να νευριάζεις να μένεις αυπνος κλπ ).


Η  εφαρμογή των ωρών κοινής ησυχίας είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής αστυνομίας εφόσον δεν υπάρχουν υγειονομικά όργανα να διενεργούν ελέγχους .


Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Από την εκδήλώση του παιδικού τμήματος της ΕΘΟΣ

Την Παρασκευή 22/07/2011  τα παιδιά του παιδικού τμήματος της ΕΘΟΣ ( Εθελοντικής Θεατρικής Ομάδας Σύμης  ) στο πλατύ του Αη Γιάννη. χάρισαν μια όμορφη βραδυά για τους μικρούς και όχι μόνο φίλους τους  παρουσιάζοντας το έργο της Άννας Αθανασιάδου " Επιχείρηση Στεριόπλοιο. "

 Τα παιδάκια χάρηκαν την παράσταση καθώς και τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η συγγραφέας του έργου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Στο τέλος η Σμαράγδα και η ομάδα της επεφύλαξαν μια  έκπληξη στους μικρούς   μοιράζοντας έντυπο υλικό της HELMEPA δηλ της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και την παιδική εφημερίδα αυτής  "Τα Γλαρόπουλα".

Σμαράγδα και κορίτσια για άλλη μια φορά και εγώ με την σειρά μου θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνετε για τα παιδιά μαζί με τα παιδιά και εσείς φίλοι μου θαυμάστε τις φωτογραφίες που μου στείλανε από την παράσταση αυτή .

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Eπιχείρηση Στεριόπλοιο

 Μερικά ψάρια συζητούν και στεναχωριώνται γιατί φτάνει το καλοκαίρι και η θάλασσα τους θα αρχίσει να μολύνεται πάλι από την αδιαφορία των ανθρώπων που έρχονται στισ παραλίες γ.
Γι αυτό αποφασίζουν να κάνουν κάτι σκέφτονται λοιπόν να στείλουν αντιπρόσωπο στη στεριά να τους συνετίσει και να τους εξηγήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο γιατί καθώς όλοι ξέρουμε " ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ " .

Αρχίζει λοιπόν μια επιχείρηση η Eπιχείρηση Στεριόπλοιο ......

Περισσότερα στην παράσταση του Παιδικού τμήματος της ΕΘΟΣ ( Εθελοντική Θεατρική Ομάδα Σύμης ) την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 ώρα 2030 στο πλατύ του Αη Γιάννη.


Πάρτε τα παιδιά σας πηγαίντε και κυρίως παραδειγματιστείτε και προβληματιστείτε

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αρχαιολογικός χώρος το νησί της Σύμης

Ολόκληρη η Σύμη αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο


Αρχαιολογικοί χώροι κηρύχθηκαν η Σύμη και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτή από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, καθώς περιλαμβάνουν 159 θέσεις -χώρους και μνημεία- που καταγράφουν την ιστορία της περιοχής από την προϊστορική εποχή έως τα νεώτερα χρόνια.

Καρίκη, Μεταποντίς και Αίγλη είναι μερικά ακόμη από τα ονόματα με τα οποία αναφέρεται το νησί στις αρχαίες πηγές, ενώ η ονομασία "Σύμη" προέρχεται από τη σύζυγο του Γλαύκου που θεωρούνταν ο πρώτος κάτοικός της.

Να σημειωθεί ότι οι οικισμοί του νησιού έχουν χαρακτηριστεί εδώ και χρόνια διατηρητέοι λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής τους, παραδοσιακής και νεοκλασικής.

Η νέα κήρυξη όμως περιλαμβάνει όλο το νησί, καθώς κατάλοιπα διαφορετικών εποχών εντοπίζονται σχεδόν παντού.

Επιπλέον, αρχαιολογικοί χώροι κηρύχθηκαν και οι νησίδες Νίμος, Αγία Μαρίνα, Σεσκλί, Κουλουντρός, Αρτικονήσι, Τρούμπετο, Πήδημα και Μαρμαράς.

Ενώ υπήρξε σχετικό αίτημα, δεν κηρύχθηκε και η θαλάσσια περιοχή γύρω τους ως αρχαιολογική, αφού πρέπει να προηγηθεί έρευνα από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ώστε να διαπιστωθεί το εύρος της κήρυξης

ΠΗΓΗ  


===================

Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τον δεσμό που έβαλες στο σαλόνι με πρόλαβες .
Προς πληροφορία σας συνεδρίαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου έγινε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού την Πέμπτη 7/07/2011 ώρα 1630 με σχετικό θέμα.
Ελπίζω να μπορέσω να αναρτήσω σύντομα μέρος των πρακτικών της πιο πάνω συνεδρίασης
Φυσικά ο χαρακτηρισμός αυτός σημαίνει πάρα πολλά για όλους μιας και στην Ελλάδα οι παραδοσιακοί ή αρχαιολογικοί χώροι που έχουν μείνει είναι ελάχιστοι  και η απόφαση αυτή είναι μια δικλείδα ασφαλείας απέναντι σε  όλους αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν την φυσιογνωμία αυτών των χώρων.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μια διαφορετική προσέγγιση των αγανακτισμένων

Συμφωνά με το λεξικό, αγανακτισμένος είναι εκείνος που δυσανασχετεί έντονα επειδή του θίγονται τα συναισθήματα της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου.
Κανένα πρόβλημα ως εδώ και μαζί σας αδέλφια, και τα τρία προαναφερθέντα (δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, φιλότιμο) θιγμένα και με το παραπάνω είναι.
Αλλά πότε ακριβώς θίχτηκαν και με ποια αιτία;
Θίχτηκαν πριν από λίγο ενώ τόσο καιρό δεν, και αυτό έγινε εξ’ αιτίας του μνημονίου;
Που ακριβώς ήταν όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι τα τελευταία 30 χρόνια της Ελληνικής πραγματικότητας και γιατί αγανάκτησαν;
Επειδή τέλειωσε το δανεικό χρήμα και η πλασματική ντόλτσε βίτα;
Γιατί αν η αγανάκτησή τους προκύπτει από τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος, πώς την κάνανε γαργάρα σε τόσες άλλες περιπτώσεις;
Μήπως αυτές οι τρεις προαναφερθείσες έννοιες, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, φιλότιμο, στο μυαλό του νεοέλληνα συνδέονται μόνο με την τσέπη του;


ΤΖΟΝ – ΜΕΙΝΑΡΝΤ ΚΕΥΝΣ: Ο Μεγάλος Ηγέτης της ανθρώπινης οικονομίας.

ΤΖΟΝ – ΜΕΙΝΑΡΝΤ ΚΕΥΝΣ: Ο Μεγάλος Ηγέτης της ανθρώπινης οικονομίας.


Ο Τζών-Μέιναρντ Κέυνς (John Maynard Keynes, 5 Ιουνίου 1883, 21 Απριλίου 1946) ήταν Άγγλος οικονομολόγος, μαθηματικός, καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας και ανώτατος κρατικός υπάλληλος. Δημιούργησε, με τα έργα του και τους οπαδούς του, τη λεγόμενη κεϋνσιανή σχολή στην οικονομική επιστήμη. Ο Κέυνς ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους του 20ου αιώνα

Ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας της οικονομικής επιστήμης. Με το κλασικό πλέον έργο του «The General Theory of Employment, Interest and Money» (1936) εισήγαγε μια επανάσταση στα οικονομικά καθώς και μια σχολή σκέψης η οποία, καθ’ ότι βασίζεται στις θεωρίες του, ονομάστηκε «κεϊνσιανισμός».

Από τον Κέυνς έχει πάρει το όνομά της και η Κεϋνσιανή ρύθμιση, η αναδιανομή δηλαδή μέρους των κερδών του κεφαλαίου στις κατώτερες τάξεις, με τη μορφή κοινωνικών και άλλων παροχών, προκειμένου να αποφεύγεται η κοινωνική δυσαρέσκεια και οι αναταραχές. Ο Κέυνς πρότεινε την άνοδο των δημοσίων δαπανών σε περιόδους κρίσεων για να καλύψουν μέρος του ελλείμματος ζήτησης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει την οικονομία μακριά από μια θέση ισορροπίας πλήρους απασχόλησης. Οι δημόσιες δαπάνες μπορεί να ξοδεύονται ως επιδόματα ανεργίας κτλ., αλλά ο κύριος στόχος δεν είναι η αναδιανομή αλλά η επανόρθωση της ισορροπίας. Μάλιστα η αύξηση της φορολογίας σε περιόδους κρίσης είναι πλήρως αντίθετη στη νοοτροπία του Κέυνς ο οποίος ζητά αύξηση των ελλειμμάτων στις κρίσεις, τα οποία χρηματοδοτούνται από πλεονάσματα στις καλύτερες εποχές.


back to top