Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι Ενδοσχολικοί αγώνες για πρώτη φορά από κοινού μεταξύ των δύο δημοτικών σχολείων του νησιού


Την περασμένη Τρίτη 12/06/2012 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ενδοσχολικό τουρνουά-πρωτάθλημα των παιδιών του νησιού μας.
Αυτή η διεξαγωγή των ενδοσχολικών αγώνων μέσα από αυτές τις από κοινού αθλητικές δραστηριότητες και των δύο δημοτικών μας σχολείων σίγουρα συμβάλλει στα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευγενούς  άμιλλας και την ενδυνάμωση του υγιούς συναγωνισμού και όχι ανταγωνισμού των παιδιών .

 Το πως ξεκίνησε:
Αρχικά ο κ.Μοσχόβης Μερκούρης έφερε σε συνεννόηση τα  δυο δημοτικά σχολειά στα οποία είναι καθηγητής φυσικής αγωγής  και αντί για την καθιερωμένη γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς που έκαναν το καθένα ξεχωριστά αποφασίστηκε  να διοργανώσουν από κοινού αγώνες στίβου με συμμετοχή όλων των τάξεων των δυο δημοτικών. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ) ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΩΝ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ





Συντελεστές
Για την τέλεση των αγώνων χρειάστηκε να συνεργαστούν 10 καθηγητές φυσικής αγωγής , 10 εθελοντές, 15 Δάσκαλοι και φυσικά τα 170 παιδιά των δυο σχολείων. Βοήθησαν επίσης ιδιώτες είτε προσφέροντας χρηματική βοήθεια είτε κατασκευάζοντας κάτι για τους αγώνες. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν και ο δήμος προσφέροντας προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, απαραίτητα για την πραγματοποίηση των αγώνων. Στην Σύμη αξίζει να σημειώσουμε ότι παρευρέθησαν και πρόσφεραν την απαραίτητη τεχνογνωσία τους οι καθηγητές φυσικής αγωγής του κλιμακίου του ΣΕΓΑΣ στα Δωδεκάνησα με επικεφαλής τον τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ  Γιώργο Μιχαλάκη που Από τη πρώτη στιγμή  προσφέρθηκαν να βοηθήσουν  για την τέλεση των αγώνων. Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στον Καθηγητή φυσικής αγωγής Βασίλειο Κωνσταντινίδη για την ενθουσιώδη στήριξη της ιδέας από την αρχή και τον αγώνα που κάνει τα τελευταία 16 χρόνια για την ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού στο νησί μας και φυσικά στον κ.Μοσχόβη Μερκούρη για την ιδέα που είχε και την προσπάθεια που έγινε για την υλοποίηση της όπως και την δουλειά που κάνει με τους μικρούς μας φίλους . 

Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρέλαση της κάθε τάξης μπροστά από την κερκίδα με τους γονείς-θεατές, συνεχίστηκε με  ευχαριστήριο λόγο της διευθύντριας του 1ου δημοτικού σχολειού Σύμης, την ορκωμοσία των αθλητών και τον εθνικό ύμνο. Οι αγώνες ξεκίνησαν με τα Kids athletics και με συμμετοχή 8 ομάδων, με παιδιά από τις τάξεις Α,Β,Γ  και των δυο σχολείων. Αυτό διήρκησε περίπου 45 λεπτά. Μετά ακλούθησαν το παιδικό ακόντιο αγοριών και μήκος αγοριών.  Τα κορίτσια συνέχισαν στο ακόντιο και στο μήκος. Μετά το πέρας των αθλημάτων αυτών ακλούθησαν τα τελικά 600 μέτρωναγοριών και 600 μέτρα κοριτσιών. Τους αγώνες έκλεισαν τα τελικά 60 μέτρων αγοριών και κοριτσιών . Ακλούθησε απονομή διπλωμάτων συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων στους τρεις νικητές όλων των αγωνισμάτων. Οι  αγώνες έκλεισαν με την ομιλια  του δήμαρχου και με τον  χαιρετισμό της διευθύντριας του 2ου δημοτικού σχολείου Σύμης.

ΑΓΟΡΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ
1η ΘΕΣΗ
2η ΘΕΣΗ
3η ΘΕΣΗ
60 μ

ΜΠΡΑΪΑΝ ΧΟΤΖΑ


ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΥΛΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
600 μ

ΑΛΕΞ ΛΙΓΚΑΝΣΙ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ

Ακόντιο
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Άλμα σε μήκος
ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΥΚΑΛΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΚΙΔΗΣ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ
1η ΘΕΣΗ
2η ΘΕΣΗ
3η ΘΕΣΗ
60 μ

ΖΗΝΟΒΙΑ ΧΑΣΚΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΚΑΡΗ

ΑΡΕΖΙΝΑ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ
600 μ

ΧΑΣΚΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΨΗ

ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΛΕΤΟΥ
Ακόντιο
 ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΑΡΟΥ
ΛΙΛΗ ΤΣΑΚΙΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΗ
Άλμα σε μήκος

ΛΙΝΑ ΤΣΑΒΑΡΗ
ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗ
ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

back to top