Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΛΑ .....................

Σε  αρθρο της η εφημεριδα Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗonline ( εδώ )  
Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 αναφέρει τα εξής

Απερρίφθη αίτημα της ΑΝΕΣ για συμπλήρωση της προσωρινής διαταγής
Μοίρασμα/Αποστολή/Αποθήκευση αυτής της σελίδας
Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε το αίτημα της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Σύμης, με το διακριτικό τίτλο "ΑΝΕΣ ΑΕ" για την συμπλήρωση της προσωρινής διαταγής που έχει ήδη εκδοθεί στα πλαίσια αιτήσεως για την υπαγωγή της στη διαδικασία της συνδιαλλαγής που ορίζει το άρθο 99 του πτωχευτικού κώδικα, με πρόβλεψη για την άρση της απαγόρευσης απόπλου των πλοίων της Σύμη ΙΙ και Αγιος Νεκτάριος.
Όπως έγραψε η "δ" η ΑΝΕΣ έχει ήδη εξασφαλίσει την αναστολή των ατομικών και συλλογικών διώξεων κατά της εταιρείας. Το δικαστήριο έχει εξάλλου απαγορεύσει τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της από τους πιστωτές της, είτε έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης είτε όχι, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο της συζήτησης της την 5η Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00 π.μ.

Πριν ωστόσο κατατεθεί η αίτηση της ΑΝΕΣ είχε κινηθεί η διαδικασία απαγόρευσης του απόπλου των πλοίων της από πιστωτές και συγκεκριμένα του πλοίου ΣΥΜΗ ΙΙ από τον επιχειρηματία κ Π. Κακκά για οφειλή ύψους 70.000 ευρώ περίπου και του πλοίου Αγιος Νεκτάριος από τον Ο.Λ.Π..
Το δικαστήριο χθες απέρριψε το αίτημα για επέκταση ουσιαστικά της προσωρινής διαταγής με το αιτιολογικό ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους ως άνω πιστωτές.
Θυμίζουμε ότι την εταιρεία εκπροσωπούν σήμερα ο Χατζημάρκος Αντώνιος του Γεωργίου, ως πρόεδρος και ο Παπακαλοδούκας Βασίλειος, ως Γενικός Διευθυντής. Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι ο Δήμος Σύμης με ποσοστό 19,87%, η εταιρεία «ΛΟΥΞΟΤΕΛ ΑΕ» με ποσοστό 6,25%, η εταιρεία «ΡΟΔΙΑΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΡΕΤΕ Α.Ε.» με ποσοστό 6,25%, ο Χατζηλιαμής Ιωάννης με ποσοστό 4,66%, ο Γερονικόλας Ιάκωβος με ποσοστό 4,64%, η Οικογ. Κακά Παρασκευά με ποσοστό 3,81%, η Οικογ. Καλοδούκα Γεωργίου με ποσοστό 2,72%, η Κακογιάννη Ελένη με ποσοστό 2,00%, ο Διακομιχάλης Ανδρέας με ποσοστό 1,65%, η Οικογ. Χούλλη Γεωργίου με ποσοστό 1,26% και ο Χατζηστρατής Θεόδωρος με ποσοστό 1,04%.
Η αποπληρωμή των ανοικτών υπολοίπων της εταιρείας σε προμηθευτές έχει δυσχερανθεί σημαντικά λόγω της μειωμένης ρευστότητας που αντιμετωπίζεί. Το σύνολο των οφειλών της σε προμηθευτές είναι 3.542.964,87 ευρώ ενώ έχουν εκδοθεί επιταγές ύψους 940.873,64 ευρώ.
Οι οφειλές της σε πιστωτικά ιδρύματα ανέρχονται στο ποσό των 2.190.925,93 ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα χρέη της είναι 224.497,93 ευρώ.
Υφίστανται ανοικτά υπόλοιπα προς διαφόρους πιστωτές, συνολικού ύψους 415.187,47 ευρώ.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 647.144,17 ευρώ.
Η εταιρεία έχει σειρά καθυστερούμενων απαιτήσεων κατά τρίτων συνολικού ύψους τουλάχιστον 810.381,65 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η ΑΝΕΣ απασχολεί μόνιμο τακτικό προσωπικό 62 ατόμων.
Την ΑΝΕΣ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κκ Στυλιανή Ρουμπέτη και Ασ. Ασημακόπουλος.

Εγώ με την σειρά μου θέλω να αναφέρω τα εξής
  • Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί αν και από πολύ νωρίς είχα αναφέρει την κατάσταση της ΑΝΕΣ το μόνο που κάνατε ήταν να βάζετε τα φερέφωνα σας να με κατηγορούν αντί να΄ψάξετε να βρείτε ποιός και γιατί φταίει
  • Τι έχουν να πούν όλοι αυτοί που τόσο καιρό έκρυβαν την αλήθεια από τον κόσμο και τους μετόχους ξεχνώντας ότι απλοί υπάλληλοι ήταν
  • Ποιοί πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 χωρίς πρώτα να ενημερωθούν οι μέτοχοι ?
  • Μήπως γιατί η αίτηση του κυρίου Κακά έγινε 17/3 και εσείς υποβάλλατε την αίτηση 19/3 για να προλάβατε τάχατες ?
  • Πως είστε  σίγουροι ότι τελικά η ΑΝΕΣ θα υπαχθεί στο άρθρο 99 ?
  • Πως εκβίαζαν το κράτος για να πάρουν τις άγονες γραμμές και μάλιστα με βαρύγδουπες δηλώσεις ενώ ήξεραν ότι δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα ?
  • Ποιοί μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και μάλιστα στο προσδοκούμενο ποσόν των  2.097.616 ευρώ ξέροντας την κατάσταση της εταιρείας ?
  • Πως ο Δήμος ενώ ήξερε πολύ καλά την κατάσταση της ΑΝΕΣ συμμετείχε στην προηγούμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου παίρνοντας δάνειο επιβαρύνοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου ?
  • Και γιατί μέχρι τώρα ο Δήμος σαν ένας από τους βασικούς μετόχους της ΑΝΕΣ δεν κατήγγειλε την μη ενημέρωση του για το αίτημα την υπαγωγής ή το γνώριζε και το απέκρυψε από τους δημότες θεωρώντας την εταιρεία οικογενειακή υπόθεση ?
  • Γιατί ο Δήμος δεν πήρε απόφαση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης ?
  • Μήπως ο Δήμος υπολογίζει να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΣ ?  ( κύριοι ξεχάστε το υπάρχει ο Καλλικράτης και εκτός από αυτόν όλοι όσοι σας έχουν πάρει χαμπάρι και σύντομα θα επανέλθουμε )
  • Τελειώνοντας θέλω να ρωτήσω όλους εσάς που εργάζεστε στα γραφεία της ΑΝΕΣ πόσο καιρό σας οφείλονται  μισθοί και γιατί δεν μιλούσατε τόσο καιρό ? ( προς πληροφορία σας καλύπτεστε και εσείς από τον νόμο )
  • Ακόμα πρέπει να πούμε στα πληρώματα των πλοίων μπράβο τους για την στάση που τήρησαν όλο αυτό το καιρό και σε όλους εσάς κύριοι που προβήκατε στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99  σας λέω κατηγορηματικά ότι  Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΠΩΣ Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

back to top