Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Eισβολή της Χρυσής Αυγής στην παρουσίαση του Μακεδονικού Λεξικού


Το  παρακάτω βίντεο  αποτελεί μια αναμεταβίβαση αυτού που προβλήθηκε σήμερα στην ακπομπή της κ.Τατιάνα Στεφανίδου στο Star TV στην εκπομπή Μίλα και αφορά μια παρόμοια τακτική της ίδιας οργάνωσης με τους δημοσιογράφους αλλά αυτή τη φορά αφορά ένα συμβάν κατά το οποίο Περίπου 30 Χρυσαυγίτες εισέβαλαν και διέκοψαν την εκδήλωση παρουσίασης του ελληνο-μακεδονικού λεξικού του Βάσκου Καρατζά που οργάνωσε το Ουράνιο Τόξο σε συνεργασία με τον νεο-ιδρυθέντα εκδοτικό οίκο «3ΟΡΑ» την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009 στην Αθήνα, στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, ώρα 19:45μ.μ.). Παρά τις κραυγές και τις απειλές τους όχι μόνο δεν έφυγαν οι παρευρισκόμενοι, αλλά οι ομιλίες συνεχίστηκαν κανονικά μετά την αποχώρησή τους και ακολούθησε συζήτηση.
Ομιλητές ήταν:
Victor Friedman – Καθηγητής Βαλκανικών και Σλαβικών Γλωσσών, University of Chicago,
Παρίσης Θανάσης – Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής EBLUL (Γραφείο για τις Λιγότερο Διαδεδομένες Γλώσσες),
Δρ. Riki Van Boeschoten – Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
Λιθοξόου Δημήτρηs – Συγγραφέας.
Καταγγελία για το γεγονός από την Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία 


Δεν θα αναφερθούμε στο περιεχόμενο της παρουσίασης αλλά στην αντίληψη και στον τρόπο που έχει αυτή η οργάνωση  να αντιδρά σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν πιστεύει ή δεν συμφωνεί με όσα αυτή πρεσβεύει .
Μια αντίδραση που προσβάλει βάναυσα την δημοκρατία μας την ελευθερία  και την προσωπικότητα μας και είμαι σίγουροι ότι αυτοί που τους ψήφισαν σίγουρα δεν ήξεραν τι αντιπροσωπεύει αυτή η οργάνωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

back to top