Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μπορεί να χάνεται μια μάχη όμως δεν χάνεται ποτέ ο αγώνας

Το παρακάτω είναι μια αφιέρωση από την φίλη μας τη Σμαράγδα για όλους όλους τους ψαγμένους και προβληματισμένους




Σμαράγδα σε ευχαριστώ πολύ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Την επιστράτευση των ναυτικών αποφάσισε χθες η κυβέρνηση «για λόγους εθνικού συμφέροντος» και για να «διασφαλίσει τη συνοχή της νησιωτικής Ελλάδας με την ηπειρωτική χώρα», αν και ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές (ναυτικούς και πλοιοκτησία) για το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες..
Τη συνέχιση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά παρά την επιστράτευση αποφάσισε αργά χθες το βράδυ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ στη διάρκεια συνεδρίασης επί του πλοίου «Κρήτη Ι».
"Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η απεργία είναι δικαίωμα του εργαζόμενου" δήλωσε  ο γγ της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς αργά το βράδυ.
Το μόνο πλοίο που απέπλευσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ήταν το "Φαιστός Παλλάς" κενό επιβατών και οχημάτων.
Επίσης, το Blue Star Naxos εκτέλεσε το δρομολόγιο επιστροφής από Αστυπάλαια, Αιγιάλη, Δονούσα, Νάξο, Πάρο και κατέπλευσε στον Πειραιά σήμερα τα ξημερώματα.
Τέλος και το Blue Star 1 πραγματοποίησε το ταξίδι επιστροφής από Ρόδο-Κω-Λέρο-Πάτμο-Θήρα-Σύρο και αναμένεται στον Πειραιά σήμερα το πρωϊ στις 10.15 π.μ.


Στις 0600 (30/11/2010) συνεδρίασε εκ νέου η εκτελεστική της ΠΝΟ και αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά 



Ξένο δημοσίευμα 
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
29/11/2010
Οι ναυτιλιακοί συντάκτες συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την υπεράσπιση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δικό μας αγώνας.
Οι δημοσιογράφοι και οι ναυτεργάτες έχουν κοινό αντίπαλο. Την αντιλαϊκή πολιτική που σαρώνει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων και του δικού μας κλάδου, για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε τους συναδέρφους σε συντονισμό και κοινή δράση με τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους της χώρας για να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε , για να μη μετατρέψουν εμάς και τα παιδιά μας σε φτηνό εργατικό δυναμικό, σε θύματα της "μαύρης" ανασφάλιστης εργασίας.
Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή εργασία για όλουςμε πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Οι ναυτιλιακοί συντάκτες
(ακολουθούν οι υπογραφές των συναδέρφων) 

Οι ναυτιλιακοί συντάκτες

Σπύρος Πάνου
Βασίλης Τζήμτσος
Αθηνά Ζύμαρη
Βασιλική Αγγουρίδη
Δώρα Βογιατζάκη
Θάνος Λαμπρόπουλος
Πάρης Τσιριγώτης
Χάρης Μπόλκας
Σάββας Αθανασίου
Νίκος Καπόγλης
Κατερίνα Νομίκου
Σωτήρης Μπολάκης
Μαρία Παπαβλάχου
Πόπη Χριστοδουλίδου
Νικολέτα Τζώρτζη 
Αναρτηθηκε απο ΧΑΡΗΣ ΜΠΟΛΚΑΣ στις 0410

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΝΟ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΝΟ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΠΝΟ
 Σήμερα, πρωϊ Σαββάτου συνεδρίασε η Διοίκηση της ΠΝΟ και αφού εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν απεφάσισε την συνέχιση για 48 ακόμη ώρες της απεργίας μέχρι τις 06.00 ώρας της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2010.
Η Απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή ΣΣΕ 2010, δηλαδή :
1.Ακτοπλοϊκά Επιβατηγά – Οχηματαγωγά,
2.Μεσογειακά Φορτηγά,Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κοχ.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΝΟ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΠΝΟ
 Συνεδρίασε σήμερα η Διοίκηση της ΠΝΟ και αφού εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν απεφάσισε την συνέχιση για 48 ακόμη ώρες της απεργίας μέχρι τις 06.00 ώρας της 28 Νοεμβρίου 2010 ημέρα Κυριακή.
Η Απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή ΣΣΕ 2010, δηλαδή :
1/Ακτοπλοϊκά Επιβατηγά – Οχηματαγωγά,
2/Μεσογειακά Φορτηγά,
/Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κοχ.

Επίσης άρχισε από σήμερα η οικονομική ενίσχυση που χορηγείται στους άνεργους ναυτικούς για τις γιορτές των Χριστουγέννων 2010 σε έγγαμους ή έχοντες οικογενειακά βάρη το ποσό των 325 Ευρώ και 240 για τους άγαμους .
Προυποθέσεις κλπ πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το μεγάλο φαγοπότι», όπως είπε ο κ. Ρακιτζής, έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις

Λαμβάνοντας υπόψη τα λόγια του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κου Ρακιντζή κατά την ετήσια έκθεση του για το 2009 ότι το «μεγάλο φαγοπότι», , έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις θα ήθελα να παραθέσω ένα νόμο τον οποίο πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αγνοούν και ο οποίος αναφέρεται στις ευθύνες που ίδιοι κατέχουν σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείματα ή ατασθαλίες. 

 Η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όπως αναφέρεται στα ΤΑΝΕΑonline

Ξέφραγο αμπέλι η δημόσια διοίκηση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κραυγαλέες περιπτώσεις κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών εντόπισε στο δημόσιο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής.
Παρουσιάζοντας την έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση, του 2009, ο κ. Ρακιτζής δήλωσε ότι κατά την προηγούμενη χρονιά διενεργήθηκαν 4.440 έλεγχοι. Από τις υποθέσεις αυτές, 724 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ άλλες 185 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα από τον ίδιο τον ΓΕΔΔ.
«Να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τους θεσμούς» επισήμανε ο Γενικός Επιθεωρητής αναλύοντας τις υποθέσεις που εξετάστηκαν.
Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών, ήταν:
Αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος), ύστερα από έλεγχο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του.
  • Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε επ’ αμοιβή σε 31 επιτροπές. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιτζής, σήμερα οι υπάλληλοι δεν αμείβονται επί πλέον για τέτοιου είδους υπηρεσίες και παρατηρείται πρόβλημα στελέχωσης.
  • Πανεπιστημιακός γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του φεύγοντας τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
Επιπλέον, ύστερα από ελέγχους σε διάφορες δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1/4/04 έως 2/9/09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%. Αύξηση, αλλά μικρότερη, παρατηρήθηκε και στην Κτηματολόγιο ΑΕ.

Ωστόσο, το «μεγάλο φαγοπότι», όπως είπε ο κ. Ρακιτζής, έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, στο εξής απαγορεύεται ο δανεισμός των τοπικών αρχών, αν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αφού είναι πλέον απαραίτητο να εξασφαλίσουν το 20% του ποσού, που αιτούνται ως δανειοδότηση. Σχολίασε, μάλιστα, πως αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων.
Σε ό,τι αφορά τις θεσμικές προτάσεις του ΓΕΔΔ, που υλοποιήθηκαν, αυτές είναι:
Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων
  • Μείωση μισθωμάτων δημόσιων υπηρεσιών
  • Σύσταση υπηρεσίας κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών
Ο κ. Ρακιτζής είπε ακόμη πως η ενοποίηση όλων των ελεγκτικών σωμάτων θα ήταν μια πολύ θετική ενέργεια, διότι έτσι, όπως λειτουργεί σήμερα ο ελεγκτικός μηχανισμός, δαπανώνται χρήμα και χρόνος, που αγγίζουν το ποσοστό του 70%. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «πρόκειται για μια υπόθεση, που δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί».
Λαμβάνοντας υπόψη τα λόγια του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κου Ρακιντζή κατά την ετήσια έκθεση του για το 2009 ότι το «μεγάλο φαγοπότι», , έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις θα ήθελα να παραθέσω ένα νόμο τον οποίο πολλοί δημοτικού σύμβουλοι αγνοούν και ο οποίος αναφέρεται στις ευθύνες που ίδιοι κατέχουν σε περίπτωση
Οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να κάνει κάποια καταγγελία  του στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης  συμπληρώνει μία φόρμα  πατώντας εδώ  

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 24-26/11/2010


ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ν.Ο ΣΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ









Α.Π. 6238 ΓΧ/ΙΣ/ΜΣ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23 Νοεμβρίου 2010

 Συνεδρίασε σήμερα η Διοίκηση της ΠΝΟ και αφού εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν απεφάσισε την συνέχιση για 48 ακόμη ώρες της απεργίας μέχρι τις 06.00 ώρας της 26 Νοεμβρίου 2010.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτήν απόφαση διαπιστώνοντας, ότι με εξαίρεση την Ένωση Πορθμείων, που υπέγραψε σχετικό Μνημόνιο Συμφωνίας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2010 και τις εργοδοτικές Οργανώσεις : 1/Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και 2/Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων ΣΣΕ για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις η Διοίκηση κατέληξε στην αυτονόητη απόφαση να συνεχίσει την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων, που είναι ήδη γνωστά από προηγούμενο Δελτίο Τύπου.

Έτσι η απεργία μας συνεχίζεται Πανελλαδικά με νέα 48ωρη απεργία από 06.00 ώρας της 24 Νοεμβρίου 2010 μέχρι 06.00 ώρας της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου 2010 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης και περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή ΣΣΕ 2010, ήτοι : 1/Ακτοπλοϊκά Επιβατηγά – Οχηματαγωγά, 2/Μεσογειακά Φορτηγά, 3/Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κοχ.

Η Ομοσπονδία ζητάει για μια ακόμη φορά την κατανόηση των φίλων επιβατών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία, όμως, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες.

 
Με εντολή Διοίκησης



Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ 


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανησυχία σε εργαζόμενους και σε ηλικιωμένους που εξυπηρετούνται από τα ΚΗΦΗ ή Βοήθεια στο σπίτι


Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει με τον θεσμό της βοήθειας στο σπίτι σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ), μέσω των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) έψαξα και έμαθα τα εξής
Από πηγές μέσα στα πράγματα μου ανέφεραν οτι γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης των εν λόγω προγραμμάτων των οποίων η συγχρηματοδότηση λήγει 31/12/2010 και χαρακτηριστικά μου ανέφεραν ότι στα μέσα του Δεκέμβρη θα έχει λυθεί το πρόβλημα .
Παρακάτω σας παραθέτω
Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας, κ. Κωνσταντίνος Γείτονας, με θέμα το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» :
«Σε προηγούμενη Ερώτησή μου (αρ. πρωτ. 11067/4-6-2010) για τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και κυρίως για την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του, δεν είχα λάβει σαφή απάντηση.
Σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η χρηματοδότηση του Προγράμματος, που βασίστηκε κυρίως σε πόρους των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου 2010. Γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους 4.500 περίπου εργαζομένους στους Δήμους, όπου λειτουργεί το Πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στις 2-11-2011 σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Το Πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 1998 κατά τη θητεία μου ως Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, αποτελεί επιτυχημένη και σημαντική δράση πρόνοιας που παρέχει στοχευμένα φροντίδα και στήριξη σε χιλιάδες μοναχικούς ηλικιωμένους και ΑμεΑ. Επομένως, είναι αδήριτη ανάγκη να διασφαλισθεί η συνέχεια σε σταθερή βάση της λειτουργίας του.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.) Πώς θα εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του Προγράμματος από 1-1-2011;
2.) Ενόψει και της εφαρμογής του «Καλλικράτη», με ποιο θεσμικό πλαίσιο και καθεστώς εργαζομένων, , θα συνεχισθεί η λειτουργία των κοινωνικών αυτών δομών στο μέλλον;»
Μόλις έχουμε την απάντηση θα σας την μεταφέρω .
Επίσης ο ένας από τους υπογράφοντες του παρακάτω ξένου δημοσιεύματος ο κύριος Αθανασίου μου ανέφερε και αυτός με την σειρά του ότι στα μέσα του Δεκέμβρη το θέμα θα έχει λυθεί αισίως
20 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Το βοήθεια στο σπίτι το ποιο σημαντικό μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής των Δήμων προσφέροντας τεράστια βοήθεια σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες μετά από 12 χρόνια λειτουργίας λήγει 31/12/2010. Όπως είναι γνωστό οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω των προγραμμάτων βοήθεια στο σπίτι είναι : Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη των ατόμων , διαμεσολάβηση σε φορείς και υπηρεσίες για διεκπεραίωση αιτημάτων κοινωνικών παροχών, νοσηλευτική φροντίδα και ιατρική μέριμνα, οικιακή φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης. Το ΒσΣ αποτελεί μια κατεξοχήν δομή ανοιχτής περίθαλψης, συνδέεται με το δικαίωμα του πολίτη να παραμείνει στο περιβάλλον όπου έχει επιλέξει να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, και επίσης, συνδέεται με την αποφυγή του στιγματισμού και του εγκλεισμού, την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας του πάσχοντος και την ορθολογική διαχείριση των πόρων, αφού το κόστος της κλειστής περίθαλψης είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό της ανοιχτής.
Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2008 η λειτουργία του προγράμματος εξασφαλιζόταν από Ευρωπαϊκά κονδύλια των τριών κοινοτικών πλαισίων στήριξης και στη πορεία από εθνικούς πόρους χωρίς ωστόσο η πολιτεία να μεριμνήσει για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου όπου θα εξασφαλίζεται η μόνιμη λειτουργία του προγράμματος. Αντί για αυτό, η πολιτεία έσυρε τόσα χρόνια τους 4000 εργαζομένους οι οποίοι έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται με ετήσιες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου χωρίς διακοπή μεταξύ των συμβάσεων τους, με την ελπίδα να πάρει χρηματοδότηση ξανά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ΕΣΠΑ . Αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι έστησαν κυριολεκτικά το πρόγραμμα, το έκαναν τη πιο επιτυχημένη δομή κοινωνικής πολιτικής, ανέδειξαν τις τοπικές κοινωνίες αγνοώντας το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς έμεναν απλήρωτοι για μήνες , έχουν ημερομηνία λήξης το Δεκέμβριο του 2010! Παράλληλα η πολιτεία αδιαφορεί για το μέλλον των 100.000 εξυπηρετουμένων (ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ) οι οποίοι είναι αποδέκτες των παροχών του προγράμματος ΒσΣ. και οδηγεί σε φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, απαξίωσης και αδράνειας.
Και διερωτόμαστε :
Για ποιο εθνικό δίκτυο Πρόνοιας μίλησε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου όταν 31/12/2010 καταργείται το σημαντικότερο και πιο πετυχημένο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής που εκπονείται επί σειρά ετών?
Τι επιτέλους θέλετε; Ένα κράτος Πρόληψης ή καταστολής, ένα κράτος που να παράγει πολιτισμό ή μιζέρια, ένα κράτος που προωθεί τον εγκλεισμό και την ιδρυματοποίηση των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν ή το Βοήθεια στο Σπίτι;
Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει καμία επίσημη απάντηση για το τι τελικά θα γίνει… μετά της 31/12/2010.
Απαιτούμε να τεθούν ερωτήματα στη Βουλή των Ελλήνων στα εξής:
-Με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι από 1/1/2011?
-Με ποιο θεσμικό πλαίσιο θα συνεχιστούν οι δομές αυτές στο μέλλον?
-Πως θα εξασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον των ήδη εργαζομένων στα προγράμματα αυτά καθώς και ποια θα είναι η τύχη των 100.000 ηλικιωμένων και Αμέα ?
Στη σημερινή συγκυρία η εκπόνηση του συγκεκριμένου επιχειρησιακού προγράμματος και η χρηματοδότηση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ρεαλιστική, πρέπει όμως εφόσον κάτι τέτοιο δεν γίνει εφικτό να αποτελέσει μόνιμη κοινωνική παροχή από την πολιτεία και για να γίνει αυτό απαιτείται πολιτική βούληση.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:
ΑΤΤΙΚΗΣ, Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ, Α. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΑΜΟΥ,ΚΕΡΚΥΡΑΣ,ΛΕΥΚΑΔΟΣ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Ιωάννης Αθανασίου (Μέλος συλλόγου Λευκάδος)
Σοφία Κολιζέρα (Πρόεδρος Σωματείου Ν. Αττικής)
Νίκος Παππάς (Γ.Γραμματέας Σωματείου Αττικής)
Κατερίνα Τριανταφύλλου (Πρόεδρος Συλλόγου Πελοποννήσου )
Στράτος Γεωργέλης (Πρόεδρος Σωματείου Λέσβου)
Παναγιώτης Σακελλαρίου (Πρόεδρος Σωματείου Καρδίτσας)
Ελένη Γεωργιάδου (Μέλος Σωματείου Φλώρινας)
Τάσος Ιωαννίδης (Πρόεδρος Σωματείου Δυτ. Μακεδονίας)

Για πληρέστερη ενημέρωση σας παραθέτω κάποια έγγραφα τα οποία μπορεί να βοηθήσουν αυτούς που ενδιαφέρονται παράλληλα εγώ θα προσπαθώ να σας ενημερώνω για τυχόν εξελίξεις επί του θέματος

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ τον Αύγουστο 2010 πατήστε εδώ
EΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΔΚΕ ΠΡΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ πατήστε εδώ
Πρόσκληση για Υποβολή Προφορών για τη «Μελέτη αποτίμησης και παράμετροι βιωσιμότητας των προγραμμάτων κατʼ οίκον βοήθειας πατήστε εδώ
18/11/2010: Διόρθωση Σφάλματος στην Πρόσκληση για Υποβολή Προφορών πατήστε εδώ

Ο ΑΔΑΜ Η ΕΥΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ


ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΑΛΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
( Μετά από κάθε εικόνα κάντε κλίκ )

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

KAI TO FORUM ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ

 Αγαπητοί φίλοι όπως ήδη σας είχα πεία  πρίν αρκετό καιρό και επειδή πολλοί από εσάς μου έλεγαν πως είναι δύσκολο να συμμετέχουν εδώ απλοποίησα τα πράγματα και έφτιαξα το φόρουμ μας [ Το Forum (φόρουμ) είναι μια υπηρεσία όπου σε μια περιοχή ενός ηλεκτρονικού online πίνακα οι χρήστες με ένα κοινό ενδιαφέρον μπορούν να τοποθετήσουν τις απόψεις/σημειώσεις τους πάνω σε ένα θέμα. Τα φόρουμ χρησιμοποιούνται συνήθως για να υποβάλουν οι χρήστες ερωτήσεις, να μοιράζονται πληροφορίες, ή να συζητούν τις ιδέες τους ]
Τό όνομα βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από αυτό του blog μου δηλαδή Σύμη η νύφη του Αιγαίου με διεύθυνση  http://symitoday.forumgreek.com/ 
Επίσης κάνοντας κλίκ στο εικονίδιο με τον σύνδεσμο στο αριστερό μέρος των αναρτήσεων ή στο παρακάτω εικονίδιο συνδέεστε με το αντίστοιχο ιστολόγιο 

 Όποιοι από εσάς θέλετε να συμμετάσχετε οι οδηγίες για εγγραφή είναι εδώ  
Παρακαλώ πολύ για την συμμετοχή σας σε αυτό το φόρουμ .
Φυσικά η δημιουργία του φόρουμ αυτού δεν αναιρεί  ή περιορίζει την λειτουργία του blog μου και πιστέψτε με ότι την εβδομάδα που έρχεται σας ετοιμάζω πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και προβληματισμούς
Ευχαριστώ
Στέλλα

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ας υποστηρίξουμε τον αγώνα τους



Γιορτές έρχονται πιθανόν να στείλετε κάρτες ή να χρειαστείτε κάποιο ημερολόγιο
οπότε καλό είναι να βοηθήσουμε τα άτομα που δημιουργούν χωρίς χέρια
Αν θελήσετε να παραγγείλετε επικοινωνήστε μαζί τους ατο τηλέφωνο 210 6452947 και θα σας αποστείλουν την παραγγελία σας
Για να δείτε ολόκληρο το φυλλάδιο πατήστε εδώ

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δεν του ξεφεύγει τίποτε αυτού του ανθρώπου

Mitsotakis

Ένας φίλος ο Γιώργος μου το έστειλε με e-mail να το αναρτήσω λέγοντας ότι μόνο αυτός μπορεί να μας καταλάβει

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ( ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ)



ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΑΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Mε αφορμή την πληροφορία μας ότι εντός της ημέρας επίκειται επίσχεση εργασίας από τους 23 ναυτεργάτες του πλοίου ΠΡΩΤΕΑΣ της ΑΝΕΣ στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα καλό θα είναι να κάνουμε μια αναφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και να αναλογιστούμε πως αυτές οι οικογένειες   μπορούν να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη για όλη μας οικονομική κατάσταση .
Αυτό φίλοι θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και να συμπαρασταθούμε στους εν λόγω εργαζομένους γιατί πιθανόν να βρεθούμε και εμείς στην ίδια με αυτούς θέση  . 

Τι δικαιούται ο εργαζόμενος όταν δεν του πληρώνεται έγκαιρα ο μισθός;
α) Να ασκήσει αγωγή και να ζητήσει εντόκως τους καθυστερούμενους μισθούς του, καθώς και αποζημίωση για κάθε άλλη ζημία του.
β) Έχει το δικαίωμα να κάνει επίσχεση της εργασίας του.
γ) Να ζητήσει την κήρυξη του εργοδότη σε πτώχευση, αν είναι έμπορος.
δ) Να θεωρήσει την καθυστέρηση ως βλαπτική μεταβολή με τα συναφή δικαιώματα, εφόσον η καθυστέρηση γίνεται συστηματικά και οφείλεται σε δόλο του εργοδότη.
ε) Να ζητήσει την ποινική δίωξη του εργοδότη για μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του

Τι σημαίνει άσκηση επίσχεσης εργασίας;
Είναι το δικαίωμα [απορρέον από τις διατάξεις των άρθρων 325 επ ΑΚ   (Α.Κ. 656, Υπ. Εργασίας 1669/10.09.1982).] που ασκείται από τον μισθωτό όταν ο εργοδότης καθυστερεί την καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών του. Ασκώντας το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας ο εργαζόμενος δικαιούται να δηλώσει στον εργοδότη ότι διακόπτει την απασχόλησή του μέχρι να του καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές του παράλληλα όμως δικαιούται τις αποδοχές του για το χρονικό διάστημα αποχής του μέχρι την αποπληρωμή των οφειλομένων από τον εργοδότη.
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας ο εργαζόμενος δεν υποχρεούται να παρέχει εργασία ούτε και να παρουσιάζεται στην επιχείρηση, αλλά έχει το δικαίωμα να απασχοληθεί σε άλλο εργοδότη, για την αντιμετώπιση των βασικών του αναγκών. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση του εργοδότη εφόσον ικανοποιηθούν οι όροι της επίσχεσης.

Η επίσχεση εργασίας έχει ως αποκλειστικό και μόνο σκοπό να υποχρεώσει τον εργοδότη να καταβάλει στον μισθωτό τις δεδουλευμένες και καθυστερούμενες αποδοχές. Δεν μπορεί να ασκηθεί επίσχεση εργασίας με σκοπό τον εξαναγκασμό του εργοδότη σε αυξήσεις αποδοχών ή άλλες αποδοχές που δεν είναι ληξιπρόθεσμες.
Η επίσχεση εργασίας ισχύει από τη στιγμή που περιέρχεται σε γνώση του εργοδότη. Επίσης μπορεί να ασκηθεί και όταν ο εργοδότης ανακαλεί άκυρη απόλυση και επαναπροσλαμβάνει τον εργαζόμενο χωρίς να εξοφλεί ταυτόχρονα και τους μισθούς από την άκυρη απόλυση ως την επάνοδο στην εργασία. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας ο εργοδότης δεν μπορεί να θεωρήσει λυμένη τη σύμβαση εργασίας που έχει συνάψει με τον εργαζόμενο.
Το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας μπορεί να ασκηθεί από έναν ή από πολλούς εργαζόμενους ταυτόχρονα. Εκτός από τη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μπορεί να ασκηθεί και όταν ο εργοδότης δεν εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ή όταν με τη συμπεριφορά του προσβάλλει την προσωπικότητα του εργαζομένου. Η επίσχεση εργασίας γίνεται με αντίστοιχη δήλωση που πρέπει να είναι σαφής και ατομική. Απλή άρνηση εργασίας δεν αρκεί, γιατί κινδυνεύει να εκληφθεί ως παραίτηση από τη θέση.

βλέπε  
Η σύγχρονη νομολογία (Εφ. Αθηνών 9011/96, Μον. Πρωτ. Αθηνών 447/96) ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΊΟΥ 199Β, σελ. 161 επ. του ΚΠΔ).(1) Απόφαση Μον Πρωτ. Αθ. 239/86 - ΔΕΝ 1986, σελ. 354.
Προϋποθέσεις
Απαραίτητες προϋποθέσεις ασκήσεως δικαιώματος επίσχεσης εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 325 του Α.Κ. κ.λ.π. είναι οι κατωτέρω:
α) Πρώτη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ενεργός εργασιακή σύμβαση εργασίας (έγκυρη ή άκυρη).
β) Να υπάρχει αξίωση απαιτητή ή ληξιπρόθεσμη.
) Να γίνεται ρητώς και σαφώς (γραπτώς ή προφορικώς εγκαίρως) ότι αρνείται να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι να εκπληρώσει ο εργοδότης την υποχρέωση που τον βαρύνει. Η δήλωση του μισθωτού, ότι ασκεί το δικαίωμα της επίσχεσης είναι βασικότατη και πρέπει να είναι ασαφής γραπτή ή προφορική, και να γίνεται έγκαιρα.
δ) Να ασκείται εντός των ορίων της καλής πίστεως, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών και του κοινωνικοοικονομικού σκοπού του δικαιώματος.
ε) Η αξίωση να είναι συναφής προς την οφειλή και να στρέφεται κατά του προσώπου του εργοδότη.
Άρση – Ματαίωση Επίσχεσης Εργασίας Οι συνέπειες της επίσχεσης εργασίας αίρονται βεβαίως με τη συμμόρφωση του εργοδότη. Δηλαδή, με την καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών (μισθοί ή ημερομίσθια, δώρα εορτών, άδεια και επίδομα άδειας κ.λ.π.) ή τη λήψη των νομίμων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ή γενικά τη συμμόρφωσή του για κάθε νόμιμη ή συμβατική του υποχρέωση, που κρίνεται ότι είναι αξιόλογη και όχι ασήμαντη.
Ο εργοδότης μπορεί να ματαιώσει την επίσχεση εργασίας με την παροχή πραγματικής ασφάλειας στον εργαζόμενο π.χ. με κατάθεση των οφειλομένων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όχι όμως και την παροχή απλής εγγύησης.
Αποτελέσματα Επίσχεσης Εργασίας Η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης είναι δυνατόν να οδηγήσει, σύμφωνα με εύλογη κρίση της αρμόδιας υπηρεσίας, σε τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας, των εργαζομένων που άσκησαν το δικαίωμα αυτό (άρθρο 5 Ν.549/77), από τον Ο.Α.Ε.Δ
 παρακάτω πατώντας εδώ θα βρείτε  ένα υπόδειγμα επίσχεσης εργασίας

ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Το ιστολόγιο μας απέκτησε νέο φίλο  αφού κάνοντας αναζήτηση πέσαμε σε κάποια άλλη ιστοσελίδα με ενδιαφέροντα θέματα και  με αναφορά το δικό μας  blog  και τους ευχαριστούμε .
Μπορείτε να δείτε την εν λόγω ιστοσελίδα πατώντας εδώ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΜΗ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ
ΤΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΣΥΜΗ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΧΡΙ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 .
ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 17/11/2010 - 12/01/2011 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΜΗ


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 18/11/2010 - 13/01/2011 ΑΠΟ ΣΥΜΗ - ΠΕΙΡΑΙΑ

Για να μαθαίνουν μερικοί κακόβουλοι άσχετοι

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σε άλλο ιστολόγιο εις βάρος μου αν και δεν θέλω να απαντώ σε ανυπόστατες κατηγορίες που απευθύνονται σε εμένα προσωπικά ,θα απαντήσω στους εν λόγω κυρίους τους οποίους γνωρίζω , μόνο για τον λόγο ότι αναφέρονται στο σωματείο το οποίο τυγχάνει να  εκπροσωπώ δηλ το σωματείο των ασυρματιστών
  • Πρώτα από όλα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αναφέρονται σε σωματείο στο οποίο δεν είναι μέλη ούτε τους αφορά
  •  Μην  νομίζετε οτι κρυβόμενοι  πίσω από την ανωνυμία σας μπορείτε να προσβάλλετε θεσμούς και πρόσωπα και ότι δείχνετε πολιτισμό πλανάστε αν θέλετε κάντε το επώνυμα 
  • Ας ασχοληθούνε με τα δικά τους θέματα και τα θέματα του σωματείου αφορούν άλλους .
Και για την άποψη που τάχα εκφράζουν για την οποία δεν τους πέφτει λόγος έτσι και αλλιώς , έτσι για να μαθαίνουν ας δούνε τι ισχύει με τον αστικό κώδικα

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ*

(* Όπως ισχύει μετά τον τελευταίο ν 3089/2002, ο οποίος επέφερε αλλαγές στα άρθρα 1455-1460 [νέο κεφάλαιο όγδοο], 1461-1465, 1471,1475, 1478, 1479 [κεφάλαιο ένατο], 1711, 1924 Α.Κ. και 121 ΕισΝΑΚ.)
ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Άρθρο 103
Διάλυση του σωματείου
Το σωματείο διαλύεται οποτεδήποτε με απόφαση της συνέλευσης των μελών.
Άρθρο 104
Το σωματείο διαλύεται στις περιπτώσεις που προβλέπει το καταστατικό. Το σωματείο διαλύεται μόλις τα μέλη του μείνουν λιγότερα από δέκα.
Άρθρο 105
Με απόφαση του πρωτοδικείου μπορεί να διαλυθεί το σωματείο, αν το ζητήσει η διοίκησή του ή το ένα πέμπτο των μελών του, ή η εποπτεύουσα αρχή: 1. αν, επειδή μειώθηκε ο αριθμός των μελών του ή από άλλα αίτια,είναι αδύνατο να αναδειχθεί διοίκηση ή γενικά να εξακολουθήσει να
λειτουργεί το σωματείο σύμφωνα με το καταστατικό. 2. αν ο σκοπός του σωματείου εκπληρώθηκε ή αν από τη μακρόχρονη αδράνεια συνάγεται ότιο σκοπός του έχει εγκαταλειφθεί. 3. αν το σωματείο επιδιώκει σκοπό διαφορετικό από εκείνον που καθορίζει το καταστατικό ή αν ο σκοπός ή η λειτουργία του σωματείου έχουν καταστεί παράνομοι ή ανήθικοι ή αντίθετοι προς τη δημόσια τάξη.
(Η § 2 του άρθρου 105 καταργήθηκε με το άρθρο 53 ΕισΝΚΠολΔ.)

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μαθήματα ζωγραφικής από το Σύλλογο Γυναικών Σύμης

Μαθήματα ζωγραφικής από το Σύλλογο γυναικών Σύμης για παιδιά και ενήλικες
που αξίζει να το παρακολουθήσετε
Καλή συμμετοχή  και καλή συνέχεια στον Σύλλογο με εξ'ίσου ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις  

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο δρόμος ( της Δρακούντα ) είχε την δική του ιστορία ..............ο δήμος μας την έγραψε καλά

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ  ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ
Παρόλα όσα σας είχαμε καταγγείλει για την διάνοιξη δρόμου καταστρέφοντας βράχια στην θέση Δρακούντα  με την χρήση της μπουλντόζας του δρόμου ενώ οι εργασίες είχαν σταματήσει ξεκίνησαν πάλι σήμερα
Οι  εργασίες σταμάτησαν   κατόπιν καταγγελιών  και ελπίζουμε να μην μας αγνοήσετε  .
Από ότι πολύ καλά διαφαίνεται  δεν ξέρετε να ξεχωρίζετε τους ιδιωτικούς δρόμους από τους Δημοτικούς ( βλέπε χρήση μπουλντόζας Δήμου ) και  την εξυπηρέτηση των  ατομικών συμφερόντων από την εξυπηρέτηση του συνολικού οφέλους  
Η εν λόγω διάνοιξη ισοδυναμεί με μία ισχυρότατη παρέμβαση στο περιβάλλον του νησιού , πιθανά καταλυτική για τη πορεία του και μάλλον γίνεται με δόλιο σκοπό ( αύξηση αξιών γης , κόψιμο οικοπέδων , εξυπηρέτηση ορισμένων ατόμων , εξόφληση πελατειακών γραμματίων   κλπ ) ανοίγετε την όρεξη σε διάφορα συμφέροντα και έχετε μετατρέψει σε ανεξέλεγκτη και την μη τήρηση των περιορισμών του τυπικού των χωροταξικών διαδικασιών .
Αγαπητοί μου φίλοι Σας παραθέτω το τι   ισχύει  για  την διάνοιξη δρόμων
'Άρθρο 162
Γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης .
(άρθρο 17 ν.δ.17.7./16.8.1923, άρθρο μόνο παρ. 6 ν.δ. 3/17.12.1925, άρθρο 1 ν. 3976/1929, άρθρο 1 π.δ.  24/31.5.1985)

Η δόμηση εκτός των αναφερόμενων στο άρθρο 181 ζωνών υπόκειται στους περιορισμούς του άρθρου 160, οι οποίοι καθορίζονται με π.δ/τα που εκδίδονται μετά γνώμη του ΚΣΧΟΠ. Οι περιορισμοί αυτοί αποσκοπούν στην παρεμπόδιση δημιουργίας συνοικισμών χωρίς να έχει προηγουμένως εγκριθεί το σχέδιό τους. Εξαιρείται η περίπτωση της δόμησης δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές και σε αναγνωρισμένες διεθνείς, εθνικές, επαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές οδούς, η οποία διέπεται από τις σχετικές με τη δόμηση εντός των ζωνών διατάξεις του άρθρου 181.
…………………………………….
Ως δημοτικές ή κοινοτικές οδοί για την εφαρμογή του παρόντος, θεωρούνται οι οδοί που ενώνουν οικισμούς του ίδιου δήμου ή κοινότητας μεταξύ τους ή οικισμούς όμορων δήμων ή κοινοτήτων ή με διεθνείς, εθνικές ή επαρχιακές οδούς. Σε περίπτωση που μεταξύ των προαναφερόμενων οικισμών υπάρχουν περισσότερες από μία δημοτικές ή κοινοτικές οδοί που συνδέουν αυτούς, οι διατάξεις της παρούσας περίπτωσης εφαρμόζονται μόνο σε γήπεδα που έχουν πρόσωπο στην κυριότερη από τις οδούς αυτές. Η αναγνώριση των οδών αυτών σε κυριότερες ή μοναδικές, γίνεται με απόφαση του οικείου νομάρχη μετά από γνώμη του ΣΧΟΠ του νομού.

Και επειδή παίζουν και δύο σενάρια δηλ.
1.       Να μας πείτε ότι κάνετε εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας μην το κάνετε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ποιες είναι οι περιπτώσεις καθορισμού όπως ξέρουμε ότι και για αυτή την κατηγορία χρειάζεται άδεια .
2.       Να μας πείτε ότι δεν έχετε καμία ανάμειξη στο έργο τότε να μας πείτε δημόσια   με τίνος εντολή χρησιμοποιείτε η μπουλντόζα του δήμου και να του αποδοθούν ευθύνες

 Διαφορετικά απαντήσατε  
  • Ποιος αδειοδότησε το συγκεκριμένο έργο και πότε;
  • Ποιος είναι ο αριθμός απόφασης του Περιφερειάρχη  για την διάνοιξη του εν λόγω δρόμου
  • Έχετε έγκριση από το ΠΕ.ΧΩ και ποιος είναι ο αριθμός έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης  
  • Παρακαλούμε για την κατάθεση των σχετικών εγγράφων.
Επίσης παρακαλώ πολύ απαντήσατε
Πώς δικαιολογούνται τόσο βίαιες επεμβάσεις, όταν εκτιμάται ότι η διάνοιξη του δρόμου μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον
Και επειδή  Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ….
Μήπως τάχιστα θα πρέπει να  ζητήσουμε να
ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΛΕΓΧΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;  
για να δείτε ή να προσθέσετε σχόλια πηγαίνετε τον κόροσορα σας ( ποντίκι) στην  ακριβώς κάτω από εδώ γραμμή δεξί μέρος και πιέσατε

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Γιατί υπολείπονται ψήφοι των περιφερειακών εκλογών έναντι των δημοτικών

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας όπως και φαίνονται στο σύνδεσμο της προηγούμενης ανάρτησης τα οποία πήραμε από   το    πατήστε εδώ  ο αριθμός των εγκύρων ψηφοδελτίων  για τα εκλογικά τμήματα της Σύμης ανέρχεται στα 1304  τα δε άκυρα στα 87 και τα λευκά στα 159 ήτοι σύνολον 1550.
Όμως ως γνωστό τα έγκυρα ψηφοδέλτια  των δημοτικών  εκλογών ήταν 1107 τα άκυρα 109 και τα λευκά 371 δηλαδή σύνολον 1587 .
Άρα οι ψήφοι των Περιφερειακών εκλογών υπολείπονται κατά 37 ψηφοδέλτια των Δημοτικών  σύνολον  άκυρων λευκών και ψηφισάντων ατόμων ανέρχεται στα 1550  άτομα  επί του αυτού αριθμού γραμμένων
Όμως ο νόμος παρέχει σε κάποιους  το δικαίωμα να μην ψηφίσουν σε μία από τις δύο ψηφοφορίες αρκεί ο/η δικαστικός στο αντίγραφο δίπλα από το όνομα του ενδιαφερομένου να γραφεί ότι δεν ψήφισε .
Και εμείς  βέβαια τέτοια στοιχεία δεν έχουμε  

Άποτελέσματα υποψηφίων συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Ρόδου

Αποτελέσματα (ψήφοι) των υποψηφίων
συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Ρόδου
Δίδονται στη δημοσιότητα τα ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ
αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων
των υποψηφίων συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Ρόδου
των περιφερειακών παρατάξεων
που συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου
Για να τα δείτε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο. 

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ !!!!

 ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΞΙΕΣ ΕΠΑΙΝΟΥ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ TON ΠΑΧΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ  ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΝ ΡΑΜΜΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΌΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΣΕ ΑΤΟΜΑ  ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ  ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ . 
ΜΙΧΑΛΗ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΑΞΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ
ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Όχι δεν θα ξεχαστούμε και ούτε θα σιωπούμε


Επειδή όπως είπα σε μιά άλλη ανάρτηση μου τα βοθρολύματα δεν είναι μόνο δίπλα στο υπέροχο γήπεδο και για να μην ξεχνιόμαστε και απομακρυνόμαστε από το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα που ταλανίζει την Σύμη δηλαδή το  αποχετευτικό και επειδή εμείς δεν είμαστε εγκλ(υ)ματίες της ζωής μας και του περιβάλλοντος είπα να δείξω το απαράδεκτο φαινόμενο σωλήνες βοθρολυμάτων να  ρίχνονται στη θάλασσα. και στην συνέχεια ο σωλήνας να οδηγείται ανοιχτά στο κέντρο του γυαλού . Αφού δυστυχώς η τεχνολογία δεν μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε τις μυρωδιές αρκούμαστε σε οπτικό υλικό .Φίλοι μου αυτό γίνεται  στο  μνημείο μπροστά από τη σκάλα του λυρένιου Όπως μου είπε φίλος του blog πριν ημέρες ψαράδες πωλητές που είχαν έρθει από άλλο νησί έπαιρναν θάλασσα  και κατέβρεχαν τα ψάρια
Μπορεί και σίγουρα όλοι  είστε γνώστες όμως μην παραμένετε άλλο σιωπηροί παρατηρητές αυτής της κατάστασης

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ο επίδοξος «φονιάς του Google»

 Επειδή όλοι όσοι είμαστε εδώ χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο διάβασα σήμερα στο βήμα (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=365801&dt=09/11/2010#ixzz14mHQFMtk ) ένα άρθρο που σας παραθέτω γιατί αξίζει   
Ο επίδοξος «φονιάς του Google» βασίζεται στους χρήστες Βlekko.com: η νέα μηχανή αναζήτησης βάζει την ποιότητα πάνω από την ποσότητα, με τη βοήθεια των κυβερνοναυτών

Οι υπολογιστές στο γραφείο του Ριτς Σκρέντα όπου γίνονται οι πρώτες δοκιμές του Βlekko
 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Έτσι για καλημέρα αφιερωμένο σε όλους τους φίλους μου



Φίλε για σένα που μου ζήτησες τους στίχους

ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 302.994  - ΨHΦΙΣΑΝ 185.455 ( 61,21%)
ΕΓΚΥΡΑ 170.418(91,69%) –
ΛΕΥΚΑ 6905 ( 3,72 % )
ΑΚΥΡΑ 8.132 ( 4,58% )

ΕΛΑΒΑΝ
1.  Μαχαιρίδης Ιωάννης του Θεοφύλακτου / ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Αρχιπέλαγος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
                      Ποσοστό 50,90%  έδρες 31
2.  Κόκκινος Χαράλαμπος του Ανδρέα / ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
                     Ποσοστό 31,08%  έδρες  13
3.   Καφαντάρη Ευθαλία (Λίλα) του Ηλία / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                      Ποσοστό  9,04%  έδρες 04
4.  Συρμαλένιος Νικόλαος του Ευαγγέλου / ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
                    Ποσοστό 5,14%  έδρες 02
5.   Χρυσόγελος Νικόλαος του Περικλή / Οικολογικός Ανεμος
                    Ποσοστό 3,85%  έδρες 01
Πιο αναλυτικά






Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΤΟΠ ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010



ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ
ΚΑΝΕΛΛΗ Λ.-ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΛΠ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ 09:22 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πρώτα από όλα να συγχαρούμε όλους τους Δημοτικούς μας συμβούλους και αυτούς που εκλέχτηκαν και αυτούς που δεν εκλέχτηκαν  και να τους ευχηθούμε καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στο έργο που αναλαμβάνουν και να τους υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος στόχος τους θα πρέπει να είναι το καλό της Σύμης και των κατοίκων της


ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
ΨΗΦΟΙΠΟΣΟΣΤΟ
1ΧΑΣΚΑΣ   ΗΛΙΑΣ37815,73%
2ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ2349,74%
3ΠΑΡΑΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ2179,03%
4ΣΕΜΕΡΤΖΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 2058,53%
5ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ1867,74%
6ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ1857,70%
7ΡΑΜΟΣ ΜΙΧΑΗΛ1275,29%
8ΓΙΑΛΛΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1265,24%
9ΜΑΡΚΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ1194,95%
10ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ953,95%
11ΚΡΑΝΙΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ803,33%
12ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ692,87%
13ΓΚΟΥΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ632,62%
14ΚΑΨΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ572,37%
15ΑΤΤΙΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ - ΧΛΟΗ532,21%
16MAGNO FRANCESCA 492,04%
17ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ441,83%
18ΒΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ431,79%
19ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΥΣΟΒ.- ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ401,66%
20ΚΛΑΔΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 331,37%




back to top