Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι δεκατρείς


Έφτασε η ώρα που τάχα εγώ ο ασήμαντος ή η ασήμαντη να  παρουσιαστώ σαν  σημαντική σημαντικός  της χώρας γιατί επιτέλους έφτασε η ώρα να εκφραστώ εγώ  ο ΄΄Κανένας΄΄ τον δημοσκοπήσεων σας
Για αυτό και εγώ μπορώ να σου πω τώρα ότι απέκτησα υπόσταση γνώμη και άποψη δεν είμαι ο κανένας κανενός  σας

ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΩ ΑΚΥΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑΤΙ  

·         Δεν θέλω  η βούληση μου αυτή να επαφίεται στην αντίληψη των παρευρισκομένων της καταμέτρησης, οι οποίοι και ψηφίζουν για την εγκυρότητα της ψήφου μου ή μη
·         Δεν μπορούν να ξέρουν εάν έριξα άκυρο επειδή ήταν συνειδητή επιλογή μου ή απλώς μια παρατυπία από αμέλεια ή γιατί δεν ξέρω να ψηφίζω  ενώ εγώ θέλω το μήνυμα του άκυρου να φτάσει στους σωστούς αποδέκτες .
·         Το να βάλω ψηφοδέλτια με φωτογραφίες, σκίτσα, ύβρεις, χιούμορ, το μόνο που θα καταφέρω  στην καλύτερη είναι  περίπτωση να προκαλέσουν ένα χαμόγελο σε όσους παρευρίσκονται στην καταμέτρηση.
·         Επειδή ξέρω ότι όπως και με την αποχή, από την στιγμή που τα άκυρα δεν προσμετρώνται, και έχουν απλώς μία συμβολική σημασία ,
·         Επειδή ξέρω ότι για το σύστημα, το άκυρο απλώς δεν υπάρχει, δεν υπολογίζεται

ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑΤΙ

·         Πρέπει να διατηρήσω όσα με χιλιάδες ετών αγώνων κατέκτησαν οι πρόγονοι μου να μου δίνεται ε επιλογή να επιλέγω τους αρίστους
·         Ψηφίζω γιατί  Δεν θα σου δώσω το δικαίωμα του εκ-λέγειν  εσένα που επι-λέγεις με δικά σου κριτήρια και κίνητρα
·         Ψηφίζω για να τολμώ να σου απευθύνομαι από το Βήμα το δικό Μου. Κι όχι αυτό που εσύ ορίζεις σαν να μου κάνεις χάρη.
·         Ψηφίζω γιατί εγώ δεν κρύβομαι. Δεν καλύπτω. Και δεν ρουσφετολογώ.
·         Ψηφίζω γιατί δεν χαρίζομαι. Και δεν είμαι προς πώληση.
·         Ψηφίζω γιατί ακόμα κι αν έπαψα να πιστεύω σε "σένα", πιστεύω ακόμα στους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον  τόπο μου.
·         Ψηφίζω για  να απαιτώ δημοκρατία και αξιοκρατία να μπορώ να διαμαρτύρομαι
·         Ψηφίζω γιατί Γιατί ή αποχή μου θα σε ευνοήσει άρα ουσιαστικά είναι ψήφος υπέρ εσένα που θέλω να αντιταχθώ.
·         Ψηφίζω γιατί  Δικαιούμαι να επιλέγω τους εκπροσώπους μου ακόμα και το λευκό αφού μου το δίνουν στα ψηφοδέλτια

ΨΗΦΙΖΩ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑΤΙ

·         Γιατί μέσα από τις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης συνάγεται η δυνατότητα του ψηφοφόρου να αποδοκιμάσει το σύνολο της πολιτικής τάξης, επιλέγοντας τη λευκή ψήφο.
·         Αυτό  απορρέει, άλλωστε, ευθέως από τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 52, κατά την οποία η πολιτική βούληση του εκλογικού σώματος, κατά τις εκλογές και κατά τη διαδικασία που έπεται αυτών, πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα και να παραμένει ανόθευτη.
·         H λευκή ψήφος μου εκφράζει, μία αρνητική-αποδοκιμαστική εκλογική βούληση, όπως ομόφωνα δέχεται η συνταγματική επιστήμη
·         H λευκή ψήφος εκφράζει μία απορριπτική στάση, που ενόψει της υποχρεωτικότητας της ψηφοφορίας δεν θα μπορούσε να εκφραστεί μέσω της αποχής ή, πάντως, μέσω της αποχής δεν θα διαφυλασσόταν η μυστικότητα της στάσης αυτής.
·         Εδώ απορρέει  και η υποχρέωση να χορηγούνται στον ψηφοφόρο λευκά ψηφοδέλτια, αλλά και να καταμετρώνται χωριστά άρα ψηφίζω δεν ρίχνω λευκό  επαναλαμβάνω ΨΗΦΙΖΩ ΛΕΥΚΟ
·         Γιατί δεν υπάρχει άλλος να ψηφίσω και δεν συμφωνώ με τις πολιτικές σου
·         Επειδή το ξέρω  ότι ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα ακόμα και και με 20 ,30 ,40 ψήφους και να πάρεις να βγείς  πές μου   Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος ή και παραπάνω επιλέξει την λευκή ψήφο τότε δεν νομίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού όπως μας αποκαλούν
·         Επειδή  η εκλογική νομοθεσία και η πάγια νομολογία του Εκλογοδικείου προβλέπουν ότι τα λευκά ψηφοδέλτια καταγράφονται χωριστά από τις άκυρες ψήφους και δεν μπορούν να συνυπολογιστούν για την εξαγωγή του εκλογικού μέτρου.
·         Γιατί η λευκή ψήφος  στα εκλογικά κέντρα προσμετράτε σαν ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο
Φίλοι πάρτε μέρος σε αυτή την ανάρτηση κάντε και εσείς τα σχόλια σας προσθέστε και εσείς τους λόγους που θα ψηφίσετε λευκό  ώστε να μεγαλώσει η λίστα του για να υπάρξει ένα νέο είδος αναφοράς και στο τέλος να κάνουμε μια ανάρτηση πλήρη με όσα θα σχολιάσετε

Είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι δεκατρείς

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ας ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας


Ναι ας ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας και αυτή τη στιγμή πέρα από την ΑΝΕΣ τα εκλογικά νομίζω ότι πρέπει πρώτιστα να ασχοληθούμε με το θέμα του αποχετευτικού.
Εγώ ήδη έχω ξεκινήσει και δρομολογήσει σε ατομικό επίπεδο προς κάθε κατεύθυνση όλα εκείνα που χρειάζονται για να ευαισθητοποιηθούν οι καθόλα αρμόδιοι φορείς  για το σοβαρότατο αυτό θέμα γιατί όπως ανέφερα και στην ανάρτηση μου περί βιολογικών εγκ(λυμάτων ) ένα από τα δύο πράγματα που έχω μετανοιώσει στην ζωή μου είναι γιατί άφησα τόσο χρόνο να φύγει έτσι ( είχα ξεκινήσει αυτό πριν ακριβώς  3,5 χρόνια ).
Κάποια στιγμή θα σας παραθέσω  όλη την αλληλογραφία  και τις οποίες απαντήσεις  τις έπαιρνα μέσω Περιφέρειας  λόγω αρνήσεως των ενόχων να μου χορηγήσουν
Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ  ο λόγος που δεν προχώρησαν ήταν γιατί ήμουνα μόνη μου και ότι έκανα κάνω θέλω να ξέρετε ότι γίνεται χωρίς κανένα ιδιοτελές κίνητρο  παρά μόνο  για το μέλλον της Σύμης της δική μας/δικής σας  ζωής των παιδιών σας και του περιβάλλοντος 
Η δική σας συμπαράσταση  είτε με τα σχόλια σας εδώ είτε με τα  ε-μαιλ σας  με κάνουν πιο δυνατή και υπόσχομαι να κάνω οτιδήποτε περνάει από το χέρι μου ακόμα και να αναμετρηθώ με οποιονδήποτε ώστε  να λυθεί επιτέλους  αυτό το μείζον θέμα  και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιους και αν έχουν συμμετοχή σε αυτό το έγκλημα τόσο της υγείας μας όσο και του περιβάλλοντος στέλνοντας ένα μήνυμα σε κάποιους ότι δεν τους φοβάμαι
Παράλληλα  εσείς  γίνετε ενεργοί υποστηρικτές  Θα κυκλοφορήσει  κάποιο έγγραφο καταγγελίας  για υπογραφή από όλους εσάς - Συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια
Γράψτε τα σχόλια σας  πες  για αυτό το θέμα  .
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Παπαθεοδοσίου Κωνσταντίνο για την προβολή  του θέματος και την δημόσια υποστήριξη του μέσα από το ΣΤΑΡ ΡΑΔΙΟ   ( το οποίο σας παράθεσα πιό πάνω)
Υ.Γ  για τους δυο φίλους που με ρωτούν μέσω φόρμας επικοινωνίας  
1.       Μπορείς να το κάνεις αυτό που με ρωτάς αλλά περίμενε λίγες μέρες έχω κάνει κάτι περισσότερο.
2.       Δεν αναφέρω φίλε μου μόνο τα προβλήματα αλλά προσπαθώ και να επιφέρω λύσεις  πάντα
3.       Καλό είναι όποιος μου στέλνει κάτι σε μία φόρμα επικοινωνίας να μου βάζει το ε-μαιλ του ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω απευθείας μαζί του ή να μου στείλει ε-μαιλ  πατώντας τον ΛΕΥΚΟ  φάκελο στην Δεξιά πλευρά



Ψηφίστε ΟΛΟΙ

Το παρακάτω μου το έστειλε ο φίλος μας από το Tsimentas.gr  να το κάνω ανάρτηση

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!


Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO!!!!

«Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!»

                                    «Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!»
                                                             του Γιώργου Μάλφα


Εβδομήντα χρόνια μετά.
Γιορτάζεις την Εθνική Αντίσταση του Λαού μας, τραγουδάς «γυναίκες  Ηπειρώτισσες», υψώνεις αμήχανα σημαίες, χορεύεις από κεκτημένη συνήθεια στις  πλατείες. Φέτος όμως, δυσκολεύεσαι να πεις το «ΟΧΙ». Δεν είσαι σίγουρος, αμφιβάλλεις. Φοβάσαι τους συνειρμούς, τις πιθανές παρεξηγήσεις. Τρέμεις τις  συνέπειες.
Χρόνια τώρα, επαναλάμβανες τελετουργικά μονότονα το «ΟΧΙ» του παππού σου.  Καμάρωνες τη θυσία του, θριαμβολογούσες αδαπάνητα για τα κατορθώματα και τους ηρωισμούς της γενιάς του. Στις δεκαετίες όμως που ακολούθησαν κατασπατάλησες νωχελικά την ελευθερία που σου χάρισε!
Έφτιαξες τη ζωή σου. Το δικό σου, επιτέλους, σπίτι, και το δικό σου εξοχικό. Έκανες ταξίδια μακρινά και πολυδάπανα, σε προορισμούς εξωτικούς.  Αγόρασες πρώτο και μετά δεύτερο αυτοκίνητο. Χρεώθηκες ασυλλόγιστα δάνεια,  δόσεις και κάρτες που αφειδώς σου πρόσφεραν οι τράπεζες.

Μπούχτισες τα παιδιά σου φροντιστήρια και ιδιαίτερα, να σπουδάσουν  προσοδοφόρα επαγγέλματα, να γίνουν υψηλόβαθμα «στελέχη διοίκησης  επιχειρήσεων». Εκμεταλλεύτηκες, με όλους τους δυνατούς τρόπους, τους  μετανάστες που είχαν την ανάγκη σου, για να μαζέψουν τις ελιές σου, να  χτίσουν και να καθαρίσουν το σπίτι σου, να. φυλάξουν τα παιδιά σου. Έπαιξες  στο Χρηματιστήριο το κληρονομημένο βιος των γονιών σου και αγόρασες «αέρα»
που σου πούλησαν οι αετονύχηδες της ελεύθερης αγοράς. Συναλλάχθηκες μ' αυτό  το άθλιο κράτος κάτω απ' το τραπέζι κάμποσες φορές, δεν θυμάσαι και συ  πόσες. για τη στρατιωτική θητεία του γιου σου, το διακανονισμό της εφορίας,  το αυθαίρετο δίπλα στη θάλασσα, το διορισμό στην επίζηλη δημοσιοϋπαλληλία,  τη λίστα αναμονής σε κάποιο νοσοκομείο. Διασκέδασες την πλήξη σου βόσκοντας  αμέριμνα στα λιβάδια της τηλεόρασης, κάνοντας φωτοσύνθεση με την προπαγάνδα  και το γούστο των αχρείων της κάθε εξουσίας.
Ατίμασες την ψήφο σου ξανά και  ξανά για μια «εξυπηρέτηση», εκδούλευση των φαύλων της κομματοκρατίας, των  επαγγελματιών και των κληρονόμων της πολιτικής.

Φέτος όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Η γιορτή δεν είναι πια  γιορτή. Μεγάλα λόγια δεν βγαίνουν απ' το στόμα. Φειδωλή και ντροπαλή η  εθνική σου αξιοπρέπεια προσποιείται, καμώνεται πως γιορτάζει κάτω απ' το  αυστηρό βλέμμα της επιτήρησης. Στενάχωρα όλα. Μέσα μας, γύρω μας, παντού.
«Το αδιέξοδο της χώρας στις ψυχές των κατοίκων της». Πατρίδα υποτελής και  υπόχρεη. Πατρίδα «πεδίο βολής φθηνό». Πατρίδα έρμαιο της απληστίας των  τοκογλύφων, των ισχυρών του χρήματος, των δανειστών που γυρεύουν πίσω τα  λεφτά τους. Σε υποτιμούν σήμερα άμοιρη πατρίδα μου για να σε αγοράσουν  τζάμπα αύριο.

Πεθαίνω σαν χώρα! Ακούς την κραυγή; Βλέπεις και συ το κακό που μας  βρήκε; «Όποιος δεν έχει δει ανθρώπους να πεθαίνουν σφυροκοπημένοι από αόρατο  χέρι στους δρόμους, δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει και τι είναι ο  θάνατος μιας χώρας.».
Πατρίδα, κατοχή και αντίσταση: κι αν οι λέξεις άδειασαν με τα χρόνια, δεν φταίνε οι λέξεις, οι ζωές μας άδειασαν! Πριν λιποψυχήσουν οι λέξεις, λιποψυχεί το φρόνημα των  ανθρώπων, η θέληση των λαών να παραμείνουν αδούλωτοι. Όχι παιχνίδια με τις λέξεις! Ποιος δικαιούται να μιλάει στη γιορτή σήμερα για πατρίδα, για κατοχή και αντίσταση; Οι πατριδοκάπηλοι που  κάθε φορά, την κρίσιμη στιγμή, συνθηκολογούσαν με τον κατακτητή; Ή μήπως, οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που εγκατέλειπαν την πατρίδα και το λαό την
ώρα της μάχης, για να επιστρέψουν κατόπιν ως εθνοσωτήρες και ελευθερωτές;

«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»
Ο Άρης Βελουχιώτης, το τραγικό αυτό σύμβολο της Αντίστασης του Λαού  μας, έχει κάτι να σου πει: «Ποιος είναι ο πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το  κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει νάβρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε  τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων  και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουνε μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος,
λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που  ξεπορτίζουνε τα κεφάλαιά τους από τη χώρα ή εμείς που παραμένουμε με τα  πεζούλια μας εδώ;»

Εδώ θα παραμείνουμε, δε θα φύγει κανείς, κυνηγημένε απ' όλους  Καπετάνιε! Εδώ, να φυλάμε τα πεζούλια που μας άφησες! Θα μοιραστούμε αν  χρειαστεί ακόμη και τη φτώχια μας, την ανάγκη, την οργή μας, μα δεν θα εγκαταλείψουμε.
Γι' αυτό.

«Τα καράβια μου καίω /
δεν θα πάω πουθενά.
Κι ας μη μου 'χεις χαρίσει ποτέ /
ένα χάδι ως τώρα / πάντα εδώ θα γυρνώ
από πείσμα και τρέλα θα ζω /
σε τούτη τη χώρα /
ώσπου να βρω νερό
γιατί ανήκω εδώ.
Σταυρωμένη πατρίδα
μες στα μάτια σου είδα
της ανάστασης φως».
(Τα καράβια μου καίω, Ν. Πορτοκάλογλου)
Πάτρα, Οκτώβριος 2010

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση που σπάει την ΕΓΣΕ

Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση που σπάει την ΕΓΣΕ

Οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) καθορίζουν τους ελάχιστους όρους εργασίας, που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Στους εργαζομένους αυτούς περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ.
Με τις ΕΓΣΣΕ θεσπίζονται οι κατώτεροι υποχρεωτικοί μισθοί - ημερομίσθια και συμπληρώνονται οι γενικοί όροι εργασίας, που ρυθμίζονται από τους σχετικούς νόμους και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα
Εκατό ευρώ κάτω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση “έπεσε” η αμοιβή των εργαζομένων στο όνομα του Μνημονίου
Ήδη λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία” η συλλογική σύμβαση έσπασε με το... καλημέρα. Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στην υπογραφή του Νόμου που δίνει τη σχετική δυνατότητα έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ των δύο σωματίων των εργαζομένων και της εταιρείας GAS Secure solutions s.a.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη του ΗΣΑΠ πλέον θα προσλαμβάνει για τα πρώτα τρία χρόνια υπαλλήλους φύλαξης με μισθό 640 ευρώ έναντι των 739,56 που ήταν ως τώρα ο κατώτατος μισθός.
«Κανένα έννομο αποτέλεσμα» δεν παράγει η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν το σωματείο των εργαζομένων και η εταιρεία G4S Secure Solution SΑ, η οποία εκτελεί έργο φύλαξης για λογαριασμό των ΗΣΑΠ.
Η συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπει αμοιβές κατά 100 ευρώ χαμηλότερες από αυτές που περιλαμβάνονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή 640 ευρώ αντί των 739,56 της σύμβασης που υπογράφουν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις
.
ΓΣΕΕ: «Δεν σπάνε έτσι οι συλλογικές συμβάσεις»
Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει τη σύμβαση «επαίσχυντη» και αυτούς που την υπέγραψαν «πρόθυμους συνδικαλιστές», οι οποίοι προτού καν τολμήσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει την πρόβλεψη του μνημονίου προχώρησαν σε ανάλογη κίνηση. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η υπογραφή «αποτελεί πρόκληση». Μάλιστα οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές έσπευσαν να «μιλήσουν για λάθος».
«Αν θέλουν να διορθώσουν το “λάθος” τους έστω εκ των υστέρων οφείλουν να απαλείψουν άμεσα τη συγκεκριμένη παράγραφο της σύμβασης» τονίζει η ΓΣΕΕ και ζητεί από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος (ΟΜΥΠΑΕ) «να ανακαλέσει και να καταγγείλει την επαίσχυντη σύμβαση», όπως και από τον ΗΣΑΠ να μην την εφαρμόσει.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μελετά περιπτώσεις για τις οποίες θα προβλέπεται η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με αμοιβές κατώτερες από τις κλαδικές συμβάσεις και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε σχετική ρύθμιση. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει εκφραστεί δημοσίως και προς την τρόικα για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια ρύθμιση, ενώ σε δηλώσεις της η υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη έχει αναφέρει ότι μια τέτοια ρύθμιση μπορεί να ισχύσει μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως π.χ. οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Και που είμαστε ακόμα

Πράξη Αναξιοπιστίας….

Το παρακάτω έγγραφο αφορά μια έγγραφη ενημέρωση μου  πριν από πολύ καιρό (ΤΗΝ  οποία θα σας παραθέσω )  από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μερκούρη Μοσχόβη και το κάνω γιατί κρίνω ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους μιας και είναι  πολύ επίκαιρο στις μέρες μας γιατί με αυτό ο δήμαρχος για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον εαυτό του. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο γεγονός της μη στήριξης –ψήφισης του εκπροσώπου του δήμου και  αντιπολίτευσης στις αρχαιρεσίες που έγιναν για την ανάδειξη του πρόσφατου διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΣ.
Για να κατανοήσει κανείς αυτή την πράξη του εκλεγμένου από το δημοτικό συμβούλιο αντιπροσώπου με το 10% από μετοχές της ΑΝΕΣ που κατέχει ο δήμος Σύμης πρέπει να γίνει μια όσο το δυνατόν σύντομη αναδρομή

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΝ tse ΚΑΙ arsene lupin

Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα μου λέτε αν και θα προτιμούσα να μου τα λέγατε και από αυτό εδώ το Ιστολόγιο.
Απαντώ στο κομμάτι που με αφορά και που λέει ότι θα μου κάνουν μηνύσεις
Δεν θα το ανέφερα καν γιατί δεν με αγγίζουν οι απειλές τους τις οποίες μου έστειλαν και εμένα αλλά επειδή το έκαναν από ότι βλέπω και προς τα έξω έχω να τους απαντήσω τα εξής :
1. Όταν ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο το έκανα έχοντας πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεων μου και των δυνατοτήτων μου όσοι από εσάς με ξέρετε θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν πτοούμε από τίποτε και από κανένα πολύ δε περισσότερο από απειλές του τύπου μηνύσεις  ή ακόμα σοβαρότερες απειλές ( Η ενασχόληση μου με τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δρώμενα με έχει δυναμώσει αρκετά ) 
2. Γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΣΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μου παρέχει και πάντοτε λειτουργώ με ήθος και ύφος αντάξιο των αρχών μου και ποτέ έξω από τα πλαίσια του Νόμου και ποτέ δεν λέω κάτι που δεν είναι τεκμηριωμένο.
3. Αυτοί πρέπει να με φοβούνται και να αναρωτιένται τι θα ακολουθήσει - το ξαναλέω πολλοί θα χάσουνε τον ύπνο τους
4. Τούς ενοχλεί τό ότι τώρα πιά συντονισμένα όλοι μαζί αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και δεν έχουν την δυνατότητα να μας ελέγξουν
5. Το παιδάκι που φαίνεται στην φωτογραφία δυστυχώς για αυτούς είναι της Μαρίας της Τσαβαρής η οποία κοπέλλα με σχόλιο της σε ανάρτηση μου επικροτεί και συμφωνεί οπότε κύριοι αποτύχατε.
Κύριοι , Σταματείστε να μας απειλείτε και  κρατήστε τις  απειλές σας για αυτούς που τους ανήκουν και μπορείτε να ελέγχετε
Και για να μην κουράζεστε μακρυά από εμένα γιατί άδικα ψάχνεστε δεν θα βρείτε τίποτε να μου προσάψετε ούτε σας φοβάμαι κάντε μηνύσεις και θα δούμε ποιός θα γελάσει τελευταίος .
Αποδείξεις ζητάει ο κόσμος και αφού εσείς δεν τις έχετε αρχίζετε τις απειλές σας .

Άσπρα καράβια

Άντε μιας και σήμερα είναι Κυριακή και Τα δικά μας ΑΣΠΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ δεν έχουν περιέλθει σε ακινησία  λέω να σας βάλω και εγώ  ένα βιντεάκι και αύριο κάτι σοβαρό θα έχουμε να πούμε

Ο μαύρος γάτος βρέθηκε





Φίλος μου έστειλε με βιντεάκι το που είναι ο φίλος του ο μαύρος γάτος και γιατί έχει χαθεί από τα μέρη όπως μου είπε τα γνωστά .


Λέτε να είναι έτσι ;
Υ.Γ δικό μου  Λέτε οι γάτες που συναναστέφετε ο μαύρος γάτος να είναι της ράτσας " είσαι και μεγάλη γάτα ; " και αν ναί μήπως θα πρέπει την Κυριακή να τελεστεί μυστήριο και να ντύσουμε τις γατούλες στα ΛΕΥΚΑ ΛΕΥΚΑ  ;

Ανάμεσα στο να δηλώσουμε ενεργοί ή να μείνουμε αμέτοχοι

Επειδή διάβασα  κάτι που με αφορά προσωπικά  στο ιστολόγιο του  SYMIGREECE  οφείλω να  δώσω κάποιες απαντήσεις
Φυσικά και έχω να προτείνω λύσεις  . Επειδή όμως  έχω μάθει στην ζωή μου να λειτουργώ συλλογικά και επειδή οι λύσεις που σκέπτομαι   εκφράζουν την δική μου άποψη  θα ‘ήθελα να περιμένετε λίγες ημέρες  ακόμα γιατί σκέπτομαι να φτιάξω ένα ΔΙΚΟ ΜΑΣ φόρουμ που θα ήθελα να συμμετέχετε όλοι όσοι χρησιμοποιείτε  το ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ώστε να αρχίσει ένας εποικοδομητικός διάλογος με προτάσεις  για θέματα προς συζήτηση και  λύση που εσείς όλοι θα προτείνετε .
Όμως εκείνο που θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε ανάμεσα στο ΗΤΑΝ και στο θα είναι
Πρέπει να αποφασίσουμε να  αποφασίσετε ανάμεσα στο τι   είχαμε, τι χάσαμε, τι θα μπορούσαμε να έχουμε τι μπορούμε να σώσουμε ποιες  είναι οι προτεραιότητες μας πως θα τις ιεραρχήσουμε   και τι θέλουμε . Ανάμεσα στο να ενδιαφερθούμε ή να αδιαφορήσουμε. Ανάμεσα στο να δηλώσουμε ενεργοί ή να μείνουμε αμέτοχοι και όπως είπε κάποιος από  εκείνο το ιστολόγιο ο ρόλος των ελεύθερων πολιτών τώρα αρχίζει.
Και απαντώντας σε σχόλια του  ότι φοβόμαστε να αναμετρηθούμε με τον νυν δήμαρχο έχω να του απαντήσω ότι καθαρή πολιτική πράξη είναι αυτή που επικρατεί τώρα γιατί έτσι φαίνεται η  «  γύμνια » του κ. Δημάρχου έτσι φανερώθηκε ποιοι ενδιαφέρονται για την Σύμη και δεν συμμετέχουν στα κοινά με σκοπό να  αποκομίσουν προσωπικά οφέλη  και ότι η αντιπολίτευση και ο έλεγχος που θα βρει μπροστά του θα είναι ανελέητος  έστω και αν χρειαστεί να πάρω   πάλι  εισαγγελικές εντολές για να μου χορηγεί στοιχεία  ( ναι μόνο έτσι χορηγεί στοιχεία ο κύριος Δήμαρχος και για του λόγου του αληθές  πατήστε εδώ  ) και επίσης θα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που έφεραν την Σύμη στην θέση που είναι τώρα και όχι κάποιοι που θα βρίσκονταν μπροστά στα πεπραγμένα της νυν Δημοτικής αρχής.Επίσης παρακαλώ τον  TSE να μου επιτρέψει να κάνω ανάρτηση εδώ κάποιο σχόλιο( το οποίο βρίσκω καταπληκτικό )που έκανε στις  20/10 στο ιστολόγιο SYMIGREECE  

Και για να ηρεμήσουμε ή να επαναστατήσουμε



'Αντε να κάνω τώρα και ένα κουίζ  να δώ πόσοι από εσάς είστε καλά ενημερωμένοι
  1. Ποιός είναι ο Τυρογαλάς της Ρόδου και τι ρόλο έχει παίξει στην υπόθεση της ΑΝΕΣ ;
  2. Ποιοί εμπλέκουν τον Σπανό με την ΑΝΕΣ και γιατί το κάνουν ;
  3. Ποιός μας καθυσυχάζει ότι δεν υπάρχει θέμα ηλικίας του ΠΡΩΤΕΑ ;
  4. Πως θα πάρει γραμμή ο Πρωτέας τώρα με τι τρόπο ;  υπάρχει σύμβαση που τρέχει και δεν το γνωρίζουμε ; ή μήπως έχει υποβάλλει αίτηση στο ΣΑΣ γιατί μέχρι εχτές δεν είχε υποβληθεί τίποτα και επόμενη συνεδρίαση δεν έχει οριστεί .Μήπως εννοούν την αίτηση που έκαναν πέρισυ και την οποία στην συνέντευξη ο Β.Παπακαλοδούκας μας τα μασάει ; Ασ μας πουν πέρασε στο ΣΑΣ η αίτηση τους   ; Σας το είπαν στην Γενική Συνέλευση αυτό  ;
  5. Τι κατάφεραν και ποιοί με το να αθετήσουν τις συμβάσεις που υπέγραψε η ΑΝΕΣ διευκολύνει αυτή η κατάσταση το προδιαγεγραμμένο πρόγραμμα
  6. Χρωστάνε στα πληρώματα του Νεκτάριος και αν ναι πόσα το ίδιο ισχύει και για τα πληρώματα του Πρωτέα και του Σύμη ΙΙ  ;
  7. Γιατί δεν είπαν σε όλους εμάς ότι από 10/11/2010 - 10/1/11 το Σύμη ΙΙ εισέρχεται σε ακινησία ;
  8. και τέλος ποιοί ευθύνονται για αυτή την κατάσταση ποιοί έφεραν εδώ την ΑΝΕΣ ;
Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και για τυχόν απορίες εδώ είμαστε ωστόσο απολαύστε τους SCORPIONS αυτοί εδώ δεν δαγκώνουν αντίθετα σε χαλαρώνουν
 Α ξέχασα να σας πώ ότι και το Δωδεκάνησος Πράιντ  πέφτει σε ακινησία από 10/11/10 έως 25/3/11 ενώ τα δρομολόγια που εκτελεί από 16/10/10 το Δωδεκάνησος Εξπρές ισχύουν τα ίδια μέχρι 27/02/11 οπότε και θα ανακοινωθούν νέα δρομολόγια

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μερικές πικρές αλήθειες για την ΑΝΕΣ ή πως αλλιώς μας πήρανε χαμπάρι

Μερικές πικρές αλήθειες για την ΑΝΕΣ ή πως αλλιώς μας πήρανε χαμπάρι


Πατώντας εδώ θα δείτε την απάντηση μέσω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που έδωσε το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής σε απάντηση της επιστολής του κ. Δημάρχου προς τον κ. Πρωθυπουργό
Επίσης σας παραθέτω τι έγινε στην Χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΣ ( Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ) 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 26/10/2010
Α. ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Θέμα 31:  Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ " ΣΥΜΗ ΙΙ " Ν.Π 9208  στην δρομολόγιακή γραμμή Ρόδου ,-Πανορμίτη ( Σύμης ) - Σύμης - Ρόδου , από 01/10/10 έως 09/11/10 , και  ετησίας ακινησίας του από 10/11/10 έως 10/01/11
Η πρόταση έγινε δεκτή -


Β.ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Θέμα 2:   Προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας , διάρκειας μέχρι τριών (03) ετών αρμοδιότητας Δ/νσης Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Α) Ρόδος - Καστελόριζο
Β) Ρόδος - Σύμη - Τήλος - Νίσυρος - Κως
" Συμφωνήθηκε ομόφωνα "


Επίσης προς πληροφορία σας στο παραπάνω Συμβούλιο αποφασίστηκε η 4μηνη παράταση σύμβασης
εξυπηρέτησης γραμμής    ΠΕΙΡΑΙΑ ....... - ΣΥΜΗΣ .....


Από ότι γνωρίζω και από την πάγια τακτική και επειδή τα παθήματα γίνονται μαθήματα το Υπουργείο για να χορηγήσει τις 375000 Ευρώ από ότι σας έχω πει σε προηγούμενη ανάρτηση θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι η κάθε πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει χρέη σε κανένα ( πληρώματα , τροφοδότες , ασφαλιστικές εισφορές , λιμενικό ταμείο  κλπ  ) μόλις παρουσιάσει τα παραστατικά εξοφλείται.
Το Υπουργείο κατήγγειλε την ΑΝΕΣ για μη τήρηση συμφωνηθέντων και από ότι έχουμε ξαναπεί αυτό ήταν πολύ άσχημο  και καλλίτερα να μην υπέγραφε την σύμβαση αλλά ΜΌΝΟ το Δ.Σ της ΑΝΕΣ γνωρίζει τα κίνητρα ...


Αγαπητοί φίλοι όπως βλέπετε γίνονται όλες οι ενέργειες από το Υπουργείο ώστε η Σύμη να μην μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και σίγουρα θα το επιτύχει αλλοίμονο σε μερικούς από εμάς που εμπιστευτήκαμε κόπους και ιδρώτες κάποιων ετών μέσω των μετοχών μας να κυβερνήσουν την ΑΝΕΣ
Και όλοι αυτοί οι διευθύνοντες πρέπει να ντρέπονται ( Αλήθεια αφού με μαθηματική ακρίβεια η ΑΝΕΣ είχε πάρει τον δρόμο της γιατί ο δήμος το 2008 μας χρέωσε με δάνεια ύψους 450.000 Ευρώ για να συμβάλλει στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου γιατί το έκανε ? ) 
Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε όσους από το παρών δημοτικό συμβούλιο συμφώνησαν στην αύξηση και πρέπει να καταστεί σαφές ότι εμείς δεν θα τους δώσουμε άλλοθι σέ όσα εις βάρος μας έχουν κάνει
Επίσης σε κάποια ενημέρωση της ΑΝΕΣ που αναφέρει ότι η με το να περάσει τον ισολογισμό στην  Γ.Σ ότι το Δ.Σ απαλλάσσεται από οτιδήποτε για πεπραγμένα εδώ απατώνται οικτρά ας διαβάσουν καλά τους κώδικες ( αστικούς κλπ )
Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί σίγουρα σας κουράζω
Και για τους φίλους μου τους ναυτεργάτες θα δούμε λεπτομερώς αν όταν η ΑΝΕΣ  υπέβαλλε το αίτημα της για το ΣΥΜΗ ΙΙ  τήρησε ως όφειλε την 10μηνη απασχόληση ΄


ΣΗΜΕΙΩΣΗ Τα πρακτικά  του ΣΑΣ θα δημοσιοποιηθούν λίγο υπομονή και να δώ μετά μερικούς που διαλαλούν ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται

ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ



ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙ
ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΣΜΕΣ  ΔΥΣΟΣΜΙΕΣ ΚΑΙ.... ΔΥΣΩΔΙΕΣ
ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙ ΤΟ  E-MAIL ΤΟΥ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ  , ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κ. ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΣΑΣ

Και ο εφιάλτης μας  δεν έχει τέλοςαφού εκτός του ότι αυτά τα λύματα μεταφέρονται άμεσα στο υπέδαφος θα σας πω  ακόμα ένα πιο απλό παράδειγμα . Ας υποθέσουμε ότι   είστε εκεί γύρω. Πατάτε αυτά τα βοθρολύματα και γυρνάτε στο σπίτι σας


 Το παιδί σας τρώει πατατάκια και κάποια στιγμή του πέφτει ένα  κάτω και ο μικρός το παίρνει να το φάει. Μαζί με αυτό  « τρώει» και όλα αυτά τα μικρόβια που εσείς κουβαλήσατε . Τι νομίζετε ότι μπορεί να συμβεί ;     
 Καλή ερώτηση την απάντηση θα μας δώσουν κάποιοι κύριοι κύριοι 
Και αν αναρωτιέστε  γιατί ασχολούμαι πάλι με αυτό το θέμα σας παραπέμπω άλλη μια φορά στην προηγούμενη ανάρτηση μου περί βιολογικών εγκ(λυμάτων )
Αντιδράστε όσο είναι καιρός και ειλικρινά αν δεν έχουμε πρώτιστα την υγεία μας δεν θα έχουμε ούτε τουρισμό ούτε καν ζωή .
 Είμαστε όλοι υπεύθυνοι γιατί σιωπούμε τόσο καιρό γιατί δεν κάναμε απολύτως τίποτε και γιατί δίνουμε την δυνατότητα σε όλους αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος άρα της  ποιότητας της ίδιας της ζωής μας και κατ' επέκταση της υγείας μας να διεκδικούνε ακόμα μια φορά την ψήφο μας  και να παρουσιάζονται σαν σωτήρες

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Θερμά συλληπητήρια

Τραγικό!  Όπως με πληροφόρηση φίλος του ιστολογίου 33χρονος δάσκαλος της μουσικής άφησε τη τελευταία του πνοή μέσα σε τάξη του δημοτικού σχολείου της Σύμης. Το θλιβερό περιστατικό έγινε  την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010  και ο θάνατος οφείλεται πιθανότατα σε καρδιολογικά προβλήματα..
Εκφράζουμε τα θερμά συλληπητήρια προς την οικογένεια του αποθανόντος

Ισολογισμός ΑΝΕΣ - Χρήσης 2009

ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 2009 ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ - Τυπώστε το και μελετήστε το αξιζει τον κόπο πιστέψτε με .

«Εμποτίζοντας» τον υπόγειο υδροφορέα, με ... βοθρολύματα!

«Εμποτίζοντας» τον υπόγειο υδροφορέα,    με ... βοθρολύματα! άκρως  επικίνδυνα    για τη δημόσια υγεία


Και επειδή ένα βίντεο αξίζει εκατομμύρια λέξεις



Τα βοθρολύματα περιέχουν:
 Παθογόνους μικροοργανισμούς όπως βακτήρια (π.χ Σαλμονέλλα), πρωτόζωα (π.χ. Γιάρδια και Κρυπτοσπορίδιο), ιούς (π.χ. Ηπατίτιδα Α, εντεροϊούς) που αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία στην περίπτωση στην περίπτωση που μολυνθεί το πόσιμο ή το θαλασσινό νερό. αφού εμποτίζεται ο υπόγειος υδροφορέας  
Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα ακόμα και σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Για παράδειγμα, οι ιοί εντερικής προέλευσης μπορεί να είναι μολυσματικοί σε συγκεντρώσεις από 1 έως 10 σωματίδια ενώ ένα μολυσμένο άτομο με ιούς μπορεί να αποβάλλει από 103-109 σωματίδια ιών ανά γραμμάριο κοπράνων.

Και όλα αυτά δίπλα σε εκείνο το γήπεδο που αποτελεί το στολίδι της Σύμης  στο οποίο  γυμνάζονται τα παιδιά μας  .  
H ΓΗ και η θάλασσα δεν έχουν φωνή εσείς έχετε  
Σπάστε την σιωπή σας  - Σταματήστε τα βοθρολύματα

Δέστε τα Βιολογικά εγκλήματα σε προηγούμενη ανάρτηση μου
 Και όπως   ήδη έχω αναφέρει κύριοι δεν τελειώσαμε μόλις αρχίσαμε
Υ.Γ 1  Θα ακολουθήσουν και άλλες φωτογραφίες βίντεο  και .............κ.λ.π  
Υ.Γ 2  Μετά τον θαλάσσιο χώρο στο γυαλό , και το Πέδι ρωτήστε αυτούς που έχουν το θράσος να διεκδικούν την ψήφο μας που προτίθενται να κατασκευάσουν και τον τρίτο βόθρο τους 'Έχουν επιλέξει τον χώρο εσείς απλά ρωτήστε τους .

ΠΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Blogger Templates


Blogger Templates


Επειδή κάποιοι από εσάς με ρωτούν πώς μπορούν να σχολιάσουν τις αναρτήσεις μου σας παραθέτω
πατώντας εδώ  κάποιες οδηγίες .
Προσπαθώ να το απλοποιήσω περισσότερο.
Θα επανέλθω
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  : Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας  Προσπαθείστε να  κάνετε τα σχόλια σας επώνυμα .
Ευχαριστώ
Υ.Γ  Πολύ σύντομα θα έχουμε και το δικό μας φόρουμ  ένα χώρο όπου θα μπορούμε ακόμα και να συνομιλούμε μεταξύ μας με πολύ έυκολο τρόπο
Είναι θέμα ημερών

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Τέλος πρώτης ψηφοφορίας - Αποτελέσματα

Τέλος πρώτης ψηφοφορίας  αφού  συμπληρώθηκε το όριο των 160 ψήφων που είχα βάλει για την ψηφοφορία με θέμα ποιά θα είναι η εκλογική μας συμπεριφορά  στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Ο λόγος που τελείωσε η ψηφοφορία είναι επειδή το σύστημα δεν μου επιτρέπει να κάνω ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ  εφόσον έχει ήδη ξεκινήσει η ψηφοφορία ( δηλ να αλλάξω ερωτήσεις , να αυξήσω το όριο αυτών που θα ψηφίσουν κ.λ.π )

Για τον λόγο αυτό σας παραθέτω τα αποτελέσματα έτσι όπως διαμορφώθηκαν
οπότε έχουμε
1.   Δεν θα πάω να ψηφίσω       =  ψήφοι 11  ποσοστό   7 %
2.Θα ψηφίσω Παπακαλοδούκα   =  ψήφοι  13  ποσοστό    8 %
3. Θα ρίξω λευκό                       =  ψήφοι 121 ποσοστό 76 %
4. Θα ρίξω άκυρο                  =  ψήφοι 15 ποσοστό 9 %

Επειδή βλέπω ότι η ψηφοφορία έτυχε της αποδοχής σας για το λόγο αυτό θα την ξαναεπαναλάβω

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣ No 3- ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Λόγω εργασιακών υποχρεώσεων μου την ώρα της συνέντευξης ,  μου λείπει ένα πάρα πολύ μικρό μέρος (τα αρχικά  περίπου 5 λεπτά από τα 75 της συνέντευξης  το κομμάτι  που αναφερόταν στην ιστορική αναδρομή της ΑΝΕΣ  )  το δε υπόλοιπο  μέρος   σας παραθέσω   σαν αρχείο ήχου( πατήστε το κουμπάκι δίπλα στο μεγάφωνο ).
Επίσης εξαιτίας του περιορισμένου  χρόνου της εκπομπής  δεν υποβλήθηκαν οι  παρακάτω  παρατηρήσεις μου   τις  οποίες καταθέτω εδώ  , άλλωστε δεν θα άλλαζε και τίποτε από όσα άκουσα στην συνέντευξη αφού η δική μου άποψη είναι διαφορετική . 

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ANAMETAΒΙΒΑΣΗ

Το παρακάτω μήνυμα μου εστάλει μέσω της Φόρμας επικοινωνίας και σας το αναμεταβιβάζω

Αύριο πρωί στις 10: 00 θα μιλήσει ο Βασίλης Παπακαλοδούκας στο ΣΤΑΡ ΡΑΔΙΟ

Εγώ από την πλευρά μου καλώ όλους εσάς που έχετε την δυνατότητα να κάνετε ακρόαση να είστε εκεί και πρέπει να παρέμβουμε με ερωτήσεις αφού το θέμα αφορά όλους 

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣ Νο 2

Η ανακοίνωση   της ΑΝΕΣ στον ημερήσιο Τύπο είναι , και  αξιολογείται ως ελλιπής και περιέχουσα ασάφειες, διότι θα έπρεπε στην ανακοίνωσή της να αναγράφει τόσο τις δεσμεύσεις που τυχόν είχαν αναληφθεί όσο και να μας αναφέρει τους  λόγους για τους οποίους η ΑTTICA bank   δεν χορήγησε στην εταιρία την εν λόγω εγγυητική επιστολή.
Επειδή το Δ.Σ της ΑΝΕΣ δεν αντιπροσωπεύει   όλους τους μετόχους συμπεριλαμβανομένους και εμάς τους μικρούς θα ζητούσαμε από το Δ.Σ να  δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή με την οποία η εν λόγω τράπεζα αρνήθηκε την έκδοση της εγγυητικής επιστολής  και τι επικαλείται γιατί σίγουρα θα υπάρχει επιστολή άλλωστε αυτά τα πράγματα δεν γίνονται προφορικά
Μήπως υπάρχει τίποτε άλλο  π.χ  επαναλαμβάνω μήπως  υπάρχει θέμα φερεγγυότητας της ΑΝΕΣ πράγμα το οποίο κύριοι είσαστε υποχρεωμένοι να μας το γνωστοποιήσετε  ώστε και εμείς να είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον της ΑΝΕΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣ ;

Η Α.Ν.Ε.Σ   έκανε την παρακάτω ανακοίνωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΗΣ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΠΡΩΤΕΥΣ» ΑΠΟ 16/10/2010
Στις 31/8/2010 έληξε η 3ετής σύμβαση των επιδοτούμενων δρομολογίων του πλοίου μας «ΠΡΩΤΕΥΣ» και παράλληλα μας δόθηκε παράταση των δρομολογίων έως 30/9/2010.
Στις 27/9/2010 ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο ότι εγκρίθηκε με νομοθετική ρύθμιση η παράταση των δρομολογίων του πλοίου με την προϋπόθεση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής από Τράπεζα ύψους 1.500.000 €.
Λόγω του υπερβολικά μεγάλου ποσού της εγγυητικής επιστολής ζητήσαμε από το Υπουργείο 15μερη παράταση, έως 15/10/2010, για την υποβολή της και το Υπουργείο ενέκρινε την 15μερη παράταση των δρομολογίων συμπεριλαμβάνοντας όμως στην έγκριση τον άκρως καταχρηστικό και παράνομο όρο ότι σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής της εν λόγω εγγυητικής επιστολής δεν θα καταβάλλονταν στην εταιρεία μας όλα τα δεδουλευμένα μισθώματα των επιδοτούμενων δρομολογίων για όλο το χρονικό διάστημα της παράτασης δηλαδή από 1/9/2010 έως 15/10/2010, ποσού περίπου 375.000 €.
Κάτω από αυτή την απειλή του Υπουργείου η εταιρεία μας για καθαρά και μόνο ανθρωπιστικούς λόγους συνέχισε τα δρομολόγια και τα εκτέλεσε κανονικά έως και στις 15/10/2010 .
Γνωρίζουμε στο επιβατικό κοινό, τους κατοίκους των νησιών και στους μετόχους της εταιρείας ότι επιθυμία μας είναι το πλοίο «ΠΡΩΤΕΥΣ» να παραμείνει στις επιδοτούμενες δρομολογιακές γραμμές που εξυπηρετεί από το 2006 και για τον λόγο αυτό θα διατηρήσουμε για εύλογο χρονικό διάστημα το πλοίο με πλήρη σύνθεση πληρώματος στο λιμάνι της Ρόδου αναμένοντας μήπως η αρμόδια υπηρεσία του «Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσσων και Αλιείας» ευαισθητοποιηθεί και προχωρήσει στην ενδεικνυόμενη λύση που είναι η μείωση του υπερβολικού ύψους της εγγυητικής επιστολής και η καταβολή των δεδουλευμένων 375.000 €.  -
Σύμη 16 Οκτωβρίου 2010
το Δ.Σ. της Α.Ν.Ε.Σ

back to top